Google Nest Audio installeren: slimme speaker in enkele stappen

De Google Nest Audio is een revolutionaire smart speaker waarmee de manier waarop we naar muziek luisteren en onze smart homes bedienen transformeert. Met zijn strakke ontwerp en geavanceerde functies biedt Google Nest Audio in iedere kamer van het huis een meeslepende geluidservaring. 

Als je de Google Nest Audio smart speaker installeert heeft dat vele voordelen. De Google Nest Mini biedt hoogwaardig geluid, handsfree bediening en naadloze integratie met andere slimme apparaten. Met het spraakcommando “Hey Google” kun je de functies van de smart speaker eenvoudig bedienen. Speel je favoriete nummers af, vraag informatie over smart home apparaten op of pas je slimme thermostaat met je stem aan.

Waarom zou je voor Google Nest Audio kiezen? Omdat het geweldige geluidskwaliteit, gebruiksgemak en connectiviteit biedt. Met de Nest Mini kun je van een verbeterde luisterervaring genieten en met spraakopdrachten je dagelijkse taken vereenvoudigen.

In dit artikel zullen we een overzicht van de installatieprocedure voor Google Nest Audio geven. We zullen stap voor stap uitleggen hoe je de nest audio in kunt stellen en configureren om optimaal van al zijn functies te profiteren.

Benodigdheden om de Google Nest Audio te installeren

Voordat je Google Nest Audio kunt installeren, heb je een aantal essentiële apparatuur en accessoires nodig. Zorg ervoor dat je de volgende items bij de hand hebt voordat je met de installatie begint:

 • Een werkende internetverbinding: Google Nest Audio gebruikt wifi om de verbinding met het internet te maken en toegang tot verschillende functies te krijgen. Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt voordat je aan de installatie begint.
 • Een smartphone of tablet: Je hebt een compatibel mobiel apparaat nodig om de installatie van Google Nest Audio uit te voeren. Zorg ervoor dat je apparaat aan de systeemvereisten die op de officiële website van Google worden vermeld voldoet.
 • Een stopcontact in de buurt: Google Nest Audio moet voor stroomvoorziening op een stopcontact worden aangesloten. Zorg ervoor dat er een stopcontact in de buurt van waar je de speaker wilt plaatsen beschikbaar is.
 • De Google Home-app: Als je de Google Nest Audio in wilt stellen, moet je de Google Home-app op je smartphone of tablet downloaden en installeren. Deze app biedt alle benodigde tools en instructies om je slimme speaker in te stellen.

Wil jij tijdens het streamen van content van goede geluidskwaliteit kunnen genieten?

Google Nest Audio 2-pack als slimme speaker gebruiken

Met behulp van de slimme Google Nest Audio kun jij zowel in hoge kwaliteit naar muziek, films en series kijken als je apparaten in huis bedienen.

 • Dat is zonder dat jij je handen hoeft te gebruiken het volume aanpassen
 • Met je stem via streamingdiensten naar films, series en muziek kunnen zoeken
 • Apparaten kunnen worden bediend zonder dat je van de bank af hoeft te komen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Welke besturingssystemen worden ondersteund?

De Google Home-app, die voor het instellen van Google Nest Audio wordt gebruikt, is met zowel Android- als iOS-besturingssystemen compatibel. Dit betekent dat je zowel een Android-smartphone of -tablet als een iPhone of iPad voor de installatie kunt gebruiken.

Google Nest Audio installeren met Google Home

Zorg ervoor dat je apparaat aan de minimale systeemvereisten voor de Google Home-app voldoet. Controleer of je de nieuwste versie van het besturingssysteem hebt geïnstalleerd en zorg ervoor dat je voldoende opslagruimte beschikbaar hebt om de app te downloaden en te installeren.

Internet vereisten voor een optimale werking

Voor een optimale werking van Google Nest Audio is een stabiele internetverbinding van essentieel belang. Zorg ervoor dat je internetprovider bij voorkeur via wifi een betrouwbare en snelle verbinding levert.

Om storingen of onderbrekingen tijdens het gebruik van Google Nest Audio te minimaliseren, kun je overwegen om een router te gebruiken die voor meerdere apparaten geschikt is en die een goede wifi dekking in jouw huis biedt. Dit zal helpen om een sterke signaalsterkte en betrouwbaarheid te garanderen, wat belangrijk is bij het streamen van muziek en andere audiocontent naar je slimme speaker.

Stapsgewijze handleiding voor het installeren van Google Nest Audio

Voordat je de Google Nest Audio gaat installeren moet je allereerste de verpakking uitpakken en de inhoud inspecteren. Zorg ervoor dat je alle benodigde onderdelen hebt, waaronder:

 • De Google Nest Audio luidspreker
 • Een voedingsadapter
 • Een stroomkabel
 • Eventuele extra accessoires of documentatie

Controleer of de luidspreker of andere onderdelen niet beschadigd zijn. Als je merkt dat er iets ontbreekt of beschadigd is, neem dan voor verdere assistentie contact met de klantenservice van Google op.

Fysieke aansluitingen en plaatsingsopties

Nu je hebt gecontroleerd dat alle onderdelen aanwezig zijn en in goede staat verkeren, kun je de Google Nest Audio aansluiten en de speaker op een geschikte locatie plaatsen.

 1. Sluit de voedingsadapter op de luidspreker aan.
 2. Verbind het andere uiteinde van de voedingsadapter met een stopcontact.
 3. Plaats de luidspreker op een stabiele ondergrond, zoals een tafel of boekenplank.

Voor een optimale verbinding is het belangrijk dat de luidspreker zich binnen het bereik van je wifi-netwerk bevindt.

De Google Home-app downloaden en openen

Om je Google Nest Audio in te stellen, moet je eerst de Google Home-app op je smartphone of tablet downloaden en openen. Volg deze stappen om de Google Home app te installeren:

 1. Ga naar de App Store (voor iOS-apparaten) of de Google Play Store (voor Android-apparaten).
 2. Zoek in de zoekbalk naar “Google Home”.
 3. Druk op ‘Downloaden’ of ‘Installeren’ om de app op je apparaat te installeren.
 4. Open de Google Home-app wanneer deze is geïnstalleerd.

Google Nest Audio met het wifi-netwerk verbinden

Om de vele functies en mogelijkheden van je Google Nest Audio te kunnen gebruiken moet je de slimme speaker eenvoudig met je wifi-netwerk verbinden. Volg de onderstaande stappen om je Google Nest Audio met je wifi-netwerk te verbinden:

Google Nest Audio installeren
 1. Plaats de Google Nest Audio op een locatie binnen het bereik van je wifi-netwerk. Zorg ervoor dat er geen obstakels, zoals dikke muren of metalen objecten zijn die het signaal kunnen verstoren.
 2. Zorg ervoor dat je wifi-netwerk is ingeschakeld en goed functioneert. Controleer of andere apparaten verbinding met je wifi-netwerk kunnen maken.
 3. Open de Google Home-app op je smartphone of tablet. Als je de app nog niet hebt geïnstalleerd, kun je deze vanuit de App Store of Google Play Store downloaden.
 4. Druk in de linkerbovenhoek van het startscherm van de Google Home-app op het “+”-teken om een nieuw apparaat toe te voegen.
 5. Selecteer “Apparaat instellen” en kies vervolgens “Nieuw apparaat toevoegen”.
 6. Volg de instructies op het scherm om je Google Nest Audio met je wifi-netwerk te verbinden. Je moet nu je wifi-netwerk selecteren en het wachtwoord van je internetverbinding invoeren.
 7. Wacht totdat de Google Nest Audio met je wifi-netwerk is verbonden. Dit kan enkele minuten duren.
 8. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, kun je de Google Nest Audio gebruiken om muziek af te spelen, vragen aan de Google Assistent te stellen en nog veel meer.

Enkele voordelen die je krijgt als je Google Nest Audio met je wifi-netwerk is verbonden zijn onder andere:

 • Toegang tot een breed scala aan muziek- en audiostreaming diensten, zoals Spotify, YouTube Music en TuneIn Radio.
 • Mogelijkheid om spraakopdrachten aan de Google Assistent te geven en informatie, zoals het weer, nieuws en verkeersinformatie op te vragen.
 • Integratie met andere slimme apparaten, zoals slimme lampen, thermostaten en beveiligingssystemen in je huis.

Door je Google Nest Audio met je wifi-netwerk te verbinden krijg je de vrijheid en de flexibiliteit om van alle functies en mogelijkheden van dit slimme apparaat te genieten. Volg de bovenstaande stappen en je bent binnen no-time met je wifi-netwerk verbonden!

Tips en trucs voor een succesvolle installatie van Google Nest Audio

Bij het installeren van je Google Nest Audio is de plaatsing ervan voor een optimale geluidskwaliteit van essentieel belang. Hieronder staan enkele tips om ervoor te zorgen dat je het meeste uit de nest audio luidspreker haalt.

 1. Kies de juiste locatie: Plaats je Google Nest Audio op een stevige ondergrond, zoals een boekenplank of tafel. Vermijd instabiele oppervlakken, omdat dit tot trillingen en vervormd geluid kan leiden.
 2. Afstand tot muren: Houd bij het plaatsen van de luidspreker rekening met de afstand tot muren en andere objecten. Een goede vuistregel is om voor een betere akoestiek minimaal 15 cm ruimte rondom de luidspreker vrij te houden.
 3. Hoogte: Probeer de luidspreker op oor hoogte te plaatsen wanneer je naar muziek luistert. Dit zorgt, vooral bij het luisteren naar stereogeluid met de nest audio voor een betere geluidsweergave.
 4. Afstand tot andere apparaten: Plaats je Google Nest Audio niet direct naast andere elektronische apparaten, zoals tv’s of routers, omdat dit storing in het signaal kan veroorzaken en invloed op de prestaties van de luidspreker kan hebben.
 5. Probeer verschillende posities: Experimenteer met verschillende posities in de kamer om te bepalen waar het geluid het beste tot zijn recht komt. Een kleine aanpassing in de plaatsing kan soms een groot verschil in de geluidskwaliteit maken.

Hoe moet je tijdens de installatie met mogelijke problemen omgaan

Tijdens het installatieproces van je Google Nest Audio kunnen er enkele problemen optreden. Hieronder staan enkele tips om met deze mogelijke problemen om te gaan:

 1. Verbindingsproblemen: Als je problemen ondervindt bij het verbinden van je Google Nest Audio met wifi, controleer dan of je verbinding met een stabiel netwerk hebt en probeer de verbinding opnieuw tot stand te brengen. Het kan ook helpen om de luidspreker voor een betere signaalsterkte dichter bij de router te plaatsen.
 2. Problemen met spraakopdrachten: Als je merkt dat je Google Nest Audio moeite heeft om spraakopdrachten correct uit te voeren, zorg er dan voor dat je duidelijk en op normaal spreekvolume praat. Controleer ook of de microfoon niet door iets anders in de kamer is geblokkeerd.
 3. Software-updates: Regelmatige software-updates zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je Google Nest Audio optimaal blijft werken.

Stapsgewijze instructies om Google Nest Audio met wifi-netwerken te verbinden

Om je Google Nest Audio apparaat te gebruiken en toegang tot al zijn functies te krijgen, moet je het met een wifi-netwerk verbinden. Hieronder staan de stappen die je kunt volgen om de verbinding succesvol tot stand te brengen:

 1. Plaats je Google Nest Audio binnen het bereik van je wifi-router.
 2. Zorg ervoor dat je smartphone of tablet met hetzelfde wifi-netwerk dat je voor de Google Nest Audio wilt gebruiken is verbonden.
 3. Download en open de Google Home-app op je mobiele apparaat.
 4. Druk in de linkerbovenhoek van het startscherm van de app op het “+” -teken en selecteer “Apparaat instellen”.
 5. Kies “Nieuw apparaat toevoegen” en selecteer vervolgens “Luidsprekers en schermen” om de nest audio toe te voegen.
 6. Zoek in de lijst met beschikbare apparaten naar jouw specifieke model van Google Nest Audio en druk deze aan om door te gaan.
 7. Volg de instructies op het scherm om je apparaat in te stellen en met wifi te verbinden.

Veelvoorkomende problemen bij het verbinden met wifi oplossen

Het kan voorkomen dat je bij het verbinden van jouw Google Nest Audio met wifi problemen ondervindt. Hieronder staan enkele veelvoorkomende problemen die op kunnen treden en hoe deze problemen kunnen worden opgelost:

 • Verbindingsproblemen: Als jouw apparaat geen verbinding met wifi kan maken, controleer dan eerst of jouw router goed werkt en of je het juiste wachtwoord hebt ingevoerd. Probeer ook de wifi instellingen op jouw apparaat te resetten en opnieuw in te stellen.
 • Zwak signaal: Als jij op de locatie waar jij jouw Google Nest Audio wilt plaatsen een zwak wifi-signaal hebt, kun je overwegen om een wifi-extender of repeater te gebruiken om het signaal te versterken.
 • Interferentie: Interferentie van andere elektronische apparaten in de buurt kan soms  storing bij het verbinden met wifi veroorzaken. Probeer andere apparaten uit de buurt van jouw Google Nest Audio te verwijderen of schakel ze uit om interferentie te minimaliseren.

Beveiligingsmaatregelen bij het gebruik van openbare wifi-netwerken

Als jij je Google Nest Mini op openbare wifi-netwerken gebruikt, is het belangrijk dat je enkele beveiligingsmaatregelen neemt om je privacy en gegevens te beschermen. Hieronder staan enkele tips om veilig te blijven, terwijl je met je Google Nest Mini openbare wifi-netwerken gebruikt:

Google Nest Audio installeren en met het internet verbinden
 1. Gebruik een VPN (Virtual Private Network): Een VPN versleutelt je internetverbinding en beschermt je gegevens tegen potentiële aanvallers. Installeer een betrouwbare VPN-app op je smartphone en configureer deze om de verbinding met een VPN-server tot stand te brengen voordat je de verbinding met een openbaar wifi-netwerk maakt.
 2. Zorg voor een sterk wachtwoord: Zorg ervoor dat je voor je Google Nest Mini en andere apparaten die je op openbare wifi-netwerken gebruikt een sterk wachtwoord hebt ingesteld. Gebruik een uniek wachtwoord dat uit een combinatie van letters, cijfers en symbolen bestaat.
 3. Schakel automatische verbinding uit: Stel je Google Nest Mini zo in dat deze niet automatisch met openbare wifi-netwerken verbindt. Op deze manier heb je meer controle over welke netwerken je gebruikt en kun je potentiële risico’s vermijden.
 4. Houd je software up-to-date: Zorg ervoor dat je de nieuwste software-updates voor je Google Nest Mini installeert. Deze updates bevatten vaak beveiligingspatches die kwetsbaarheden in de software oplossen en je apparaat tegen potentiële aanvallen beschermen.
 5. Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie: Vermijd het delen van gevoelige persoonlijke informatie, zoals wachtwoorden of creditcardgegevens, terwijl je met een openbaar wifi-netwerk verbonden bent. Deze netwerken kunnen door kwaadwillende personen worden afgeluisterd, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn met de informatie wat je deelt.
 6. Gebruik tweefactorauthenticatie: Schakel tweefactorauthenticatie voor je Google-account en andere accounts die je op je Google Nest Mini gebruikt in. Hierdoor wordt er zelfs als iemand je wachtwoord weet een extra beveiligingslaag toegevoegd.

Door deze beveiligingsmaatregelen te volgen, kun je openbare wifi-netwerken met je Google Nest Mini veilig gebruiken. Het is belangrijk dat je altijd bewust bent van de mogelijke risico’s en voorzorgsmaatregelen neemt om jouw privacy en gegevens te beschermen.

Extra instellingen voor een optimale ervaring met Google Nest Audio

Om de geluidsweergave van je Google Nest Audio naar wens aan te passen, biedt het apparaat verschillende personalisatieopties. Met behulp van de Google Home-app kun je de equalizer aanpassen en het geluid op jouw voorkeuren afstemmen. Hierdoor kun je van een betere luisterervaring die bij jouw smaak en muziekvoorkeur aansluit genieten.

Enkele personalisatieopties die voor geluidsinstellingen op de Google Nest Audio beschikbaar zijn zijn:

 • Equalizer instellingen: Pas de bas, treble en andere audio parameters aan om het geluid precies zo als jij wilt te laten klinken. Experimenteer met verschillende instellingen om het gewenste geluidsprofiel te bereiken.
 • Aanpassing van luidsprekermodus: Afhankelijk van waar je de speaker plaatst, kun je uit verschillende modi zoals ‘Standaard’, ‘Bass Boost’ of ‘Hoogwaardig’ kiezen. Deze modi optimaliseren het geluid voor specifieke luisteromstandigheden.
 • Volumeaanpassingen per kamer: Als je meerdere Google Nest Audio speakers in huis hebt, kun je het volume via de Google Home-app individueel per kamer regelen. Dit is handig als je in sommige kamers meer of minder volume wilt hebben dan in andere.

Doordat je de geluidsinstellingen kunt personaliseren kun je een audio-ervaring creëren die aan jouw individuele voorkeuren en luisteromstandigheden voldoet.

Google Nest Audio

Meerdere Google Nest Mini speakers voor een surround sound effect koppelen

Wil jij jouw muziekervaring naar een hoger niveau tillen? Dan kun je overwegen om meerdere Google Nest Mini speakers voor een surround sound effect te koppelen. Met deze handige functie kun je een meeslepend geluid in je huis creëren, waardoor het voelt alsof je midden in de actie zit. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt doen.

 1. Zorg ervoor dat je meerdere Google Nest Mini speakers hebt. Je kunt er twee of meer gebruiken om een surround sound effect te bereiken.
 2. Open de Google Home-app op je smartphone of tablet. Zorg ervoor dat je met hetzelfde Google-account als waarmee je de Nest Mini speakers hebt geconfigureerd bent ingelogd.
 3. Druk in de linkerbovenhoek van het startscherm op het “+”-symbool om een nieuw apparaat toe te voegen.
 4. Selecteer “Apparaat instellen” en volg de instructies op het scherm om je eerste Google Nest Mini speaker toe te voegen.
 5. Herhaal stap 4 voor iedere extra Google Nest Mini speaker die je wilt koppelen.
 6. Nadat je alle speakers hebt toegevoegd, druk je in de rechterbovenhoek op het startscherm van de Google Home-app op het pictogram van je profiel.
 7. Ga naar “Instellingen” en druk op “Audio”.
 8. Druk op de optie “Speaker koppelings groepen” en vervolgens op “Een groep maken”.
 9. Geef je groep een naam, bijvoorbeeld “Surround Sound”, en selecteer de Google Nest Mini speakers die je wilt koppelen.
 10. Druk op “Opslaan” en je groep is aangemaakt.

Met gekoppelde Google Nest Mini speakers kun je nu van een surround sound effect genieten. Bedien de groep via de Google Assistent eenvoudig met spraakopdrachten. Vraag bijvoorbeeld: “Hey Google, speel muziek op mijn Surround Sound-groep. af”. 

Problemen oplossen: Speaker of scherm niet zichtbaar in de Google Home-app

Als je problemen ondervindt waarbij je speaker of scherm niet in de Google Home-app zichtbaar is, zijn er enkele stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen. Hieronder staan enkele mogelijke oplossingen:

De netwerkverbinding en apparaat status controleren

 1. Controleer eerst of je apparaat met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als je smartphone is verbonden.
 2. Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt.
 3. Controleer of je apparaat voldoende stroom heeft en op de juiste manier is aangesloten.

Het apparaat en de app opnieuw opstarten

 1. Probeer eerst om je speaker of je scherm opnieuw op te starten door de stekker uit het stopcontact te halen, even te wachten en hem vervolgens weer aan te sluiten.
 2. Als dat niet werkt, kun je proberen om de Google Home-app af te sluiten en opnieuw te openen.
 3. Soms kan het herstarten van zowel het apparaat als de app helpen om eventuele verbindingsproblemen op te lossen.

Als laatste redmiddel naar fabrieksinstellingen resetten

Als alle andere opties niet werken, kun je overwegen om het apparaat naar de fabrieksinstellingen terug te zetten. Houd er echter rekening mee dat dit al je instellingen zal wissen en het apparaat naar de oorspronkelijke staat zal resetten.

Google Nest Audio installeren en met problemen naar fabrieksinstellingen terugzetten

Hieronder staan de stappen om een reset uit te voeren:

 1. Zoek de resetknop op je apparaat. Deze bevindt zich meestal aan de achterkant of de onderkant.
 2. Houd de resetknop ingedrukt totdat het apparaat zichzelf opnieuw op gaat starten.
 3. Volg vervolgens de instructies op het scherm om het apparaat naar de fabrieksinstellingen terug te zetten.

Voor verdere ondersteuning contact met de klantenservice opnemen

Als geen van deze stappen helpt om het probleem op te lossen, is het raadzaam om voor verdere ondersteuning contact met de klantenservice van Google Home op te nemen. Zij kunnen je begeleiden bij het identificeren en het verhelpen van eventuele technische problemen die je ondervindt.

Het is belangrijk om tijdens dit proces geduldig te zijn en alle instructies zorgvuldig op te volgen. Soms kunnen kleine netwerkproblemen of softwarefouten ervoor zorgen dat je speaker of scherm niet in de Google Home-app wordt weergegeven, maar met deze stappen zou je deze problemen zelf op moeten kunnen lossen.

Conclusie van “Google Nest Audio installeren”

In dit artikel hebben we een stapsgewijze handleiding gegeven waarmee jij de Google Nest Audio kunt installeren. We hebben besproken welke benodigdheden je nodig hebt en hoe je de speaker met wifi kunt verbinden. Daarnaast hebben we extra instellingen en tips voor een optimale ervaring met Google Nest Audio gegeven. Verder hebben we problemen die op kunnen treden, zoals een speaker die in de Google Home-app niet zichtbaar is behandeld.

Nu je alle stappen hebt doorlopen, kun je de Google Nest Audio vol vertrouwen installeren. Vergeet niet om gedetailleerd te werk te gaan en eventuele problemen volgens de tips die we hebben gegeven op te lossen. Geniet van de geweldige geluidskwaliteit en de functionaliteiten die deze slimme luidspreker te bieden heeft!

Google Nest Audio installeren en de geluidskwaliteit verbeteren

Veel gestelde vragen

Kan ik meerdere Google Nest Audio speakers met elkaar verbinden?

Ja, je kunt meerdere Google Nest Audio-speakers voor een stereogeluid of multiroom-audio ervaring met elkaar verbinden. Om de speakers aan elkaar te kunnen koppelen moet je de instructies in de Google Home-app volgen.

Ondersteunt Google Nest Audio spraakopdrachten?

Ja, Google Nest Audio ondersteunt spraakopdrachten via de ingebouwde Google Assistent. Je kunt eenvoudig muziek afspelen, vragen beantwoorden en andere slimme apparaten met je stem bedienen.

Kan ik mijn bestaande muzieksysteem op Google Nest Audio aansluiten ?

Ja, je kunt je bestaande muzieksysteem via een audiokabel op Google Nest Audio aansluiten. Hierdoor kun je het geluid van je muzieksysteem via de speaker afspelen.

Kan ik Google Nest Audio zonder wifi gebruiken?

Hoewel sommige functies zonder wifi-verbinding mogelijk beperkt zijn, kun je Google Nest Audio nog steeds als bluetooth-speaker gebruiken om muziek vanaf een gekoppeld apparaat af te spelen.

Hoe kan ik mijn privacy-instellingen voor Google Nest Audio aanpassen ?

Je kunt de privacy-instellingen voor Google Nest Audio in de Google Home-app aanpassen. Hier kun je bijvoorbeeld instellen welke gegevens worden verzameld en hoe deze door Google worden gebruikt.

Wil jij tijdens het streamen van content van goede geluidskwaliteit kunnen genieten?

Google Nest Audio 2-pack als slimme speaker gebruiken

Met behulp van de slimme Google Nest Audio kun jij zowel in hoge kwaliteit naar muziek, films en series kijken als je apparaten in huis bedienen.

 • Dat is zonder dat jij je handen hoeft te gebruiken het volume aanpassen
 • Met je stem via streamingdiensten naar films, series en muziek kunnen zoeken
 • Apparaten kunnen worden bediend zonder dat je van de bank af hoeft te komen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg