Bestand te groot voor mail? Zo kun je bestanden versturen!

Stel je voor: je hebt belangrijke afbeeldingen bewerkt en wilt ze via de e-mail met een collega delen. Je hebt het al dagen geleden verstuurd, maar hebt nog geen reactie ontvangen. Het blijkt dat het bestand te groot is om als bijlage toe te voegen. Gelukkig zijn er andere manieren zoals een gedeelde link of het delen van afbeeldingen via WhatsApp waarmee je het bestand over kunt dragen.

Het verzenden van grote bestanden via de e-mail kan lastig zijn. Gelukkig is er een handige oplossing: het delen van bestanden via een gedeelde link. Hiermee kun je grote bestanden zonder beperkingen gemakkelijk met anderen delen. Daarnaast kun je een Clouddienst gebruiken voor het delen van bestanden. Met behulp van een Cloudopslag dienst zoals Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive kunnen grote bestanden eenvoudig en snel worden gedeeld.

Naast Cloudopslag diensten is er een alternatieve methode die jou bij het overwinnen van deze obstakels kan helpen: het delen van bestanden via gedeelde links met masv. Met behulp van speciale platforms zoals MASV Pro kun je grote bestanden veilig en gemakkelijk delen door simpelweg een link naar de ontvanger versturen. Met MASV vermijd je niet alleen de beperkingen van e-mailbijlagen, maar ook eventuele problemen met servers die tijdens het uploaden of downloaden vastlopen.

In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op de problemen die je tijdens het verzenden van grote bestanden via e-mail tegen kunt komen en waarom het gebruik van gedeelde links via MASV een betere optie is. Lees verder om meer te weten te komen over hoe jij grote bestanden zonder gedoe moeiteloos kunt delen.

Grote bestanden probleemloos via de e-mail versturen

Wanneer je regelmatig grote bestanden, zoals foto’s met hoge resolutie of video’s, via de e-mail wilt versturen, loop je vaak tegen het probleem aan dat de bestanden te groot zijn om als bijlage toe te voegen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarmee je dit probleem kunt voorkomen waardoor je moeiteloos grote bestanden kunt versturen.

Bestand te groot voor mail en media via de Cloud delen en de extra functies

Heb jij problemen bij het uitwisselen van bestanden via de e-mail?

Bestand te groot voor mail en media met anderen delen

Via een cloudopslagdienst kun je grote bestanden gemakkelijk met anderen uitwisselen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden uitgewisseld
 • Bestanden kunnen zonder gedoe met het limiet van de e-mail worden uitgewisseld

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Tips om de maximale grootte van e-mailbijlagen te achterhalen

Voordat je grote bestanden via de e-mail gaat versturen, is het belangrijk dat je weet wat de maximale grootte is die door jouw e-mailserviceprovider wordt toegestaan. Iedere provider heeft namelijk een limiet voor de grootte van bijlagen. Hieronder staan enkele tips waarmee je deze maximale grootte kunt achterhalen:

 1. Controleer de documentatie: Veel e-mailserviceproviders hebben een gedeelte in hun documentatie waarin ze informatie over de maximale grootte van bijlagen geven. Ga naar de website van jouw provider en zoek naar deze specifieke informatie.
 2. Neem contact met de klantenservice op: Wanneer je in de documentatie geen duidelijke informatie kunt vinden, kun je altijd contact met de klantenservice van jouw provider opnemen. Zij kunnen je precies vertellen wat de maximale grootte is die zij toestaan.
 3. Experimenteer: Wanneer je van jouw provider geen antwoord krijgt, kun je ook zelf experimenteren door testberichten met verschillende groottes bijlagen naar jezelf of een andere persoon te sturen. Op deze manier kun je erachter komen wat de maximale grootte is die daadwerkelijk wordt geaccepteerd.

Waarom e-mails met grote bijlagen vaak niet worden afgeleverd

Het versturen van grote bestanden via de e-mail kan tot problemen, zoals het niet kunnen afleveren van de e-mail of het ontvangen van foutmeldingen leiden. Dit komt doordat e-mailservers beperkingen op de grootte van bijlagen en de hoeveelheid dataverkeer die ze aankunnen hebben. Hieronder staan enkele redenen waarom dit kan gebeuren:

 • Beperkingen van de provider: E-mailserviceproviders stellen vaak limieten aan de grootte van bijlagen om hun servers tegen overbelasting te beschermen. Als jouw bestand groter is dan deze limiet, zal de e-mail waarschijnlijk niet worden afgeleverd.
 • De ontvanger heeft onvoldoende vrije ruimte bij zijn mailprovider: Zelfs als jouw provider grote bijlagen toestaat, kan het zijn dat de ontvanger beperkte opslagruimte in zijn mailbox heeft. In dat geval kan hij zelfs wanneer jij ze verstuurt geen grote bestanden ontvangen.

Alternatieven voor het verzenden van grote bestanden via de e-mail.

Stel je voor: je hebt een belangrijk bestand dat je met iemand moet delen, maar het is te groot om via e-mail te versturen. Geen zorgen, er zijn verschillende alternatieven beschikbaar waarmee je grote bestanden veilig en gemakkelijk kunt verzenden. Hieronder staan enkele opties:

 1. Cloudopslag: Een populaire methode voor het delen van grote bestanden is via cloudopslag diensten zoals Google Drive, Dropbox of OneDrive. Je kunt het gewenste bestand naar de cloudopslag uploaden en vervolgens een link naar het bestand met de ontvanger delen. Op deze manier kunnen ze het bestand downloaden zonder dat ze een account bij de specifieke cloudopslag dienst nodig hebben.
 2. Met Bestandsoverdracht diensten zoals WeTransfer kun je grote bestanden snel en veilig zonder registratie verzenden. Je kunt gratis tot 2GB aan gegevens versturen. Het werkt heel eenvoudig – je uploadt het bestand, voert de e-mailadressen in en drukt op ‘Verzenden’. De ontvangers ontvangen dan een downloadlink waarmee ze het bestand binnen 7 dagen kunnen downloaden. Na 7 dagen worden de geüploade bestanden namelijk van de servers verwijderd  

Overzicht van verschillende methoden zoals cloudopslag en file transfer services.

Nu we wat alternatieven hebben besproken, geven we hieronder een overzicht van de verschillende methoden die je kunt gebruiken voor het verzenden van grote bestanden:

 1. Cloudopslag: Zoals eerder vermeld, kun je cloudopslag diensten zoals Google Drive, Dropbox en OneDrive gebruiken. Bij deze diensten krijg je vaak een gratis opslagruimte waaruit je bestanden kunt delen door simpelweg een link naar het bestand te maken en deze met anderen te delen.
 2. Bestandsoverdracht diensten: Naast WeTransfer zijn er ook andere file transfer services, zoals Send Anywhere, TransferXL en Filemail beschikbaar. Deze diensten hebben vaak verschillende limieten voor de grootte van het bestand wat je kunt verzenden en bieden extra functies zoals versleuteling en wachtwoordbeveiliging.
 3. FTP (File Transfer Protocol): Wanneer je technisch onderlegd bent, kun je overwegen om FTP voor het verzenden van grote bestanden te gebruiken. Met FTP kun je bestanden rechtstreeks naar een server uploaden en de ontvanger kan ze vervolgens met behulp van een FTP-client downloaden.

Eenvoudige oplossingen voor het verzenden van grote bestanden

Door de beperkingen op de bestandsgrootte kan het versturen van grote bestanden via de e-mail een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige oplossingen waarmee jij jouw bestanden kunt verkleinen voordat je ze verstuurt.

Bestand te groot voor mail en afbeeldingen met anderen delen
 1. Comprimeer jouw bestanden: Een effectieve manier om de grootte van jouw bestanden te verminderen, is door ze met behulp van compressieprogramma’s zoals WinRAR of 7-Zip te comprimeren. Deze programma’s kunnen bestanden in een kleiner formaat inpakken, waardoor ze gemakkelijker via de e-mail kunnen worden verzonden.
 2. Verwijder onnodige gegevens: Voordat jij jouw bestand comprimeert, is het een goed idee om eventuele onnodige gegevens of elementen uit het bestand te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld betrekking op afbeeldingen van hoge resolutie die voor het versturen van het bestand niet nodig zijn hebben. Door deze overbodige gegevens te verwijderen, kun je de totale grootte van het bestand aanzienlijk verkleinen.
 3. Gebruik online compressietools: Naast lokale compressieprogramma’s kun je jouw bestanden ook met behulp van online compressietools snel en gemakkelijk verkleinen. Websites zoals WeTransfer en Dropbox hebben ingebouwde compressiefuncties waarmee je de grootte van jouw bestanden kunt verkleinen voordat je ze verzendt.

Controleer of de ontvanger over de juiste software beschikt

Wanneer je grote bestanden verstuurd is het belangrijk dat de ontvanger ook over de juiste software beschikt waarmee deze bestanden kunnen worden geopend. Anders kan het versturen van het bestand nutteloos zijn doordat de ontvanger het verstuurde bestand niet kan openen of bekijken.

 • Controleer of de ontvanger de juiste software heeft
 • Laat de ontvanger de benodigde software indien nodig installeren
 • Controleer of de ontvanger de laatste versie van de software heeft
 • Informeer de ontvanger over de minimale systeemvereisten voor de software
 • Vraag de ontvanger om de software indien nodig naar de laatste versie bij te werken

Veilige overdracht van grote bestanden via cloudopslag

Grote bestanden per e-mail verzenden kan een uitdaging zijn. De bestanden worden vaak beperkt door de maximale grootte die e-mailservices toestaan Gelukkig is er een handige oplossing: cloudopslag. Met behulp van online opslagservices kun je grote bestanden veilig delen en opslaan zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de beperkingen van de e-mail.

Voordelen van cloudopslag voor het delen en het bewaren van grote bestanden

Als het om het overdragen en bewaren van grote bestanden gaat, biedt Cloudopslag verschillende voordelen:

 1. Grote bestandsgrootte: In tegenstelling tot e-mail, hebben cloudopslag services geen strikte limieten voor de grootte van de bestanden die kunnen worden geüpload. Dit betekent dat je grote video’s, presentaties of andere soorten documenten moeiteloos met anderen kunt delen.
 2. Eenvoudige toegang: Met cloudopslag kun jij jouw bestanden gemakkelijk vanaf ieder apparaat dat met het internet is verbonden openen en downloaden. Of je nu onderweg met jouw smartphone bent of op jouw laptop werkt, je hebt altijd toegang tot jouw gedeelde bestanden.
 3. Samenwerking: Met Cloudopslagservices kun je met anderen aan dezelfde documenten samenwerken. Hierdoor kun je gemakkelijk wijzigingen bijhouden, feedback geven en als team efficiënter werken.
 4. Automatische back-ups: Door jouw bestanden naar de cloud te uploaden, maak je automatisch een back-up van jouw waardevolle gegevens. Mocht er iets met je apparaat gebeuren, dan kun jij gerust zijn dat jouw bestanden veilig in de cloud zijn opgeslagen.

Populaire cloudopslag diensten die veilige gegevensoverdracht bieden

Er zijn verschillende populaire cloudopslag diensten die veilige gegevensoverdracht bieden beschikbaar:

 1. Google Drive: Google Drive wordt vaak gebruikt voor het bewaren en het delen van bestanden. Het biedt een ruime hoeveelheid gratis opslagruimte en maakt het gemakkelijk om je bestanden via links of gedeelde mappen met anderen te delen.
 2. Dropbox: Dropbox is een andere bekende naam in de wereld van cloudopslag. Het staat bekend om zijn gebruiksgemak en de naadloze integratie met verschillende apparaten en platforms.
 3. Microsoft OneDrive: Wanneer je Microsoft Office producten gebruikt, is OneDrive een handige keuze omdat het directe integratie met Word, Excel en PowerPoint biedt.

Bestanden via de cloud en Airdrop delen

In ons dagelijkse leven worden bestanden tegenwoordig steeds vaker via het internet gedeeld. Of het nu om werk gerelateerde documenten, vakantiefoto’s of video’s gaat, we willen allemaal bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen. Voor het delen van bestanden wordt Cloudopslag steeds vaker gebruikt.

Bestand te groot voor mail en media via de Cloud delen

Met behulp van Cloudopslag kunnen bestanden veilig in de Cloud worden opgeslagen. Hierdoor kun je de bestanden vanaf iedere locatie waar een internetverbinding is en vanaf ieder apparaat dat met het internet verbonden is toegang tot de bestanden krijgen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat je met cloudopslag heel eenvoudig bestanden met anderen kunt delen. Of je nu een Word-document met een collega wilt delen of een fotoalbum met vrienden en familie wilt delen, het kan allemaal via de cloud.

Bekende clouddiensten zoals iCloud, OneDrive en Google Drive kunnen worden gebruikt voor het delen van bestanden. Zo kun je specifieke mappen of bestanden selecteren en een link genereren om deze met anderen te delen. Met deze gedeelde link krijgen zij toegang tot de gedeelde bestanden zonder dat ze een account aan hoeven te maken.

Heb jij problemen bij het uitwisselen van bestanden via de e-mail?

Bestand te groot voor mail en media met anderen delen

Via een cloudopslagdienst kun je grote bestanden gemakkelijk met anderen uitwisselen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden uitgewisseld
 • Bestanden kunnen zonder gedoe met het limiet van de e-mail worden uitgewisseld

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Airdrop gebruiken om bestanden snel en draadloos tussen Apple-apparaten te delen

Voor gebruikers van Apple-apparaten is er nog een andere handige methode waarmee bestanden kunnen worden gedeeld. Op Apple Apple apparaten is de Airdrop functie aanwezig. Met Airdrop kun je bestanden snel en draadloos tussen verschillende Apple-apparaten, zoals iPhones, iPads en Macs delen.

Airdrop gebruikt zowel Bluetooth als wifi technologieën waardoor er een directe verbinding tussen Apple-apparaten tot stand kan worden gebracht. Hierdoor kun je bestanden razendsnel overzetten zonder dat je een internetverbinding nodig hebt. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is Airdrop op beide apparaten inschakelen en daarnaast moeten ze binnen elkaars bereik zijn.

Om een bestand via Airdrop te delen, hoef je alleen maar het gewenste bestand te selecteren en vervolgens de optie “Delen” te kiezen. Je krijgt dan een lijst met beschikbare apparaten in de buurt waarmee je het bestand kunt delen te zien. Zodra je het juiste apparaat hebt geselecteerd, wordt het bestand direct naar de ontvanger verzonden.

Handige oplossing: Dropbox voor grote bestanden

Dropbox is een Cloudopslag die als het om het verzenden van grote bestanden gaat door veel mensen wordt gekozen. Het biedt verschillende handige functies en maakt het proces eenvoudig en efficiënt. Hieronder staan enkele redenen waarom Dropbox een goede keuze is:

Waarom Dropbox een handige optie is voor het verzenden van grote bestanden

 • Opslagruimte: Met Dropbox krijg je standaard 2 gigabyte (GB) gratis opslagruimte, wat voor de meeste gebruikers genoeg is. Wanneer je meer ruimte nodig hebt, kun je naar een betaald abonnement met extra gigabytes of zelfs terabytes (TB) aan opslagruimte upgraden.
 • Eenvoudig delen: Met Dropbox kun je grote bestanden zelfs als ze geen Dropbox-account hebben gemakkelijk met anderen delen. Je kunt gewoon de link naar het bestand delen en de ontvanger kan het bestand vervolgens direct downloaden.
 • Bestandsbeheer: Met Dropbox kun je al je bestanden in één map organiseren. Hierdoor kun je de bestanden gemakkelijk vinden en beheren. Bovendien kun je mappen met anderen delen, zodat je samen aan projecten kunt werken.

Stapsgewijze instructies voor het verzenden van grote bestanden via Dropbox

 1. Ga naar de website van Dropbox en maak een account aan als je er nog geen hebt.
 2. Nadat je bent ingelogd, Druk je op de knop “Upload” of “Bestand uploaden” om het grote bestand naar Dropbox te uploaden. Je kunt zelfs mappen uploaden wanneer je meerdere bestanden wilt delen.
 3. Zodra het bestand is geüpload, zoek je het in je Dropbox map en druk je er met de rechtermuisknop op. Druk op de optie “Delen” of “Share”.
 4. Er wordt een venster geopend waarin je de link naar het bestand kunt kopiëren. Druk op de knop “Kopiëren” om de link te kopiëren.
 5. Plak de gekopieerde link in een e-mailbericht of chatgesprek en stuur het naar de persoon waarmee je het bestand wilt delen. Ze kunnen op de link klikken en het bestand direct downloaden.

Extra functies die Dropbox voor efficiënt gegevensbeheer biedt

Naast het delen van bestanden biedt Dropbox ook extra functies waarmee je bestanden en mappen efficiënt kunt beheren. Je kunt mappen tussen apparaten synchroniseren, zodat bestanden automatisch op al je apparaten worden bijgewerkt. Met Dropbox kun je bestanden naar eerdere versies herstellen, wat handig is wanneer je samen met anderen aan documenten wilt werken. Met deze extra functies kun je efficiënter werken en je gegevens up-to-date en beveiligd houden.

Bestand te groot voor mail en media met anderen delen
 • Automatische synchronisatie van bestanden tussen apparaten
 • Mogelijkheid om bestanden te delen en met anderen samen te werken
 • Versiegeschiedenis van bestanden bekijken en herstellen
 • Bestanden met wachtwoorden en machtigingen beveiligen
 • Vanaf ieder apparaat met internetverbinding toegang tot de bestanden 
 • Op mobiele apparaten heb je Offline toegang tot de bestanden 
 • Mogelijkheid om bestanden te scannen en naar doorzoekbare PDF bestanden converteren
 • Integratie met andere apps en services voor een naadloze workflow

Conclusie: het omgaan met “bestand te groot voor mail”

Wanneer je regelmatig grote bestanden via de e-mail moet versturen, kan dit soms problemen met zich meebrengen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar waarmee dit probleem kan worden aangepakt. In dit artikel hebben we besproken hoe je grote bestanden probleemloos via de e-mail kunt versturen en hebben we verschillende manieren behandeld waarmee je grote bestanden kunt verzenden. We hebben ook naar eenvoudige oplossingen zoals het comprimeren van bestanden en cloudopslag voor veilige overdracht gekeken. Daarnaast hebben we Dropbox als handige oplossing genoemd voor het verzenden van grote bestanden.

Met deze informatie tot je beschikking hoef je je geen zorgen meer te maken over het verzenden van grote bestanden via de e-mail. Kies de methode die het beste bij jouw behoeften past en geniet van een snelle en efficiënte manier voor het delen van jouw bestanden. Of je nu zakelijke documenten, foto’s of video’s wilt verzenden, er is altijd een oplossing die bij jou past.

Veel gestelde vragen

Kan ik grote bestanden gratis via de e-mail verzenden?

Ja, er zijn verschillende gratis opties beschikbaar waarmee je grote bestanden via de e-mail kunt verzenden. Zo kun je diensten zoals WeTransfer, Google Drive of Dropbox gebruiken om grote bestanden gratis en eenvoudig te versturen.

Hoe lang duur het voordat een groot bestand naar cloudopslag is geüpload?

De benodigde tijd dat het kost om een groot bestand naar cloudopslag te uploaden hangt van verschillende factoren, zoals de grootte van het bestand en de snelheid van je internetverbinding af. Over het algemeen kan het uploaden van grote bestanden enige tijd in beslag nemen, maar moderne cloudopslag diensten zijn meestal vrij snel.

Kan ik grote bestanden via Airdrop verzenden?

Ja, Airdrop is een handige functie op Apple-apparaten waarmee je grote bestanden eenvoudig met andere Apple-gebruikers in de buurt kunt delen. Wanneer je deze functie wilt gebruiken voor het delen van bestanden moeten beide Apple-apparaten bij elkaar in de buurt zijn en moet de Airdrop functie zijn ingeschakeld.

Hoe veilig is het verzenden van grote bestanden via cloudopslag?

Grote bestanden kunnen over het algemeen veilig via cloudopslag diensten worden gedeeld. Moderne cloudopslag diensten gebruiken encryptie om je gegevens tijdens de overdracht en opslag te beschermen. Het is echter altijd verstandig om voorzichtig te zijn bij het delen van gevoelige informatie en sterke wachtwoorden voor je accounts te gebruiken.

Kan ik mijn Dropbox-account gebruiken om samen met anderen aan grote bestanden te werken?

Ja, Dropbox biedt verschillende samenwerkingsfuncties waarmee je gemakkelijk samen met anderen aan grote bestanden kunt werken. Zo kun je gedeelde mappen maken waarin meerdere mensen tegelijkertijd aan dezelfde documenten kunnen werken. Zo kun je zelfs als het om grote bestanden gaat efficiënter samenwerken.

Heb jij problemen bij het uitwisselen van bestanden via de e-mail?

Bestand te groot voor mail en media met anderen delen

Via een cloudopslagdienst kun je grote bestanden gemakkelijk met anderen uitwisselen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden uitgewisseld
 • Bestanden kunnen zonder gedoe met het limiet van de e-mail worden uitgewisseld

Dit is nog maar een topje van de ijsberg