Wat is Google camera Nest en wat kun je ermee?

In de afgelopen jaren zijn er veel technologische ontwikkelingen geweest. Door deze ontwikkelingen is het internet steeds belangrijker geworden. Ook apparaten kunnen tegenwoordig met het internet worden verbonden.

Apparaten met het internet verbinden brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo kunnen apparaten makkelijker worden bediend en kunnen apparaten het huis beveiligen. Voor de beveiliging van een huis heeft Google de slimme beveiligingscamera Google camera Nest ontwikkeld. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van deze beveiligingscamera? Wij vertellen er in dit artikel alles over. 

Wat is de Google camera Nest?

De Google camera Nest is de beveiligingscamera van Google die zowel in als buiten het huis kan worden opgehangen. Om de camera buitenshuis op te kunnen hangen moet hij tegen een stootje kunnen. Tijdens het ontwikkelen van deze beveiligingscamera heeft Google hier goed over nagedacht. Hierdoor heeft deze camera een weerbestendige behuizing. 

Deze camera kan op twee verschillende manieren worden geplaatst. Zo kan deze camera aan de muur worden gehangen of in de Nest Stand standaard worden geplaatst. Doordat deze camera op verschillende manieren kan worden geplaatst kan er worden gekozen welke locatie in de gaten moet worden gehouden. 

Wanneer er een beweging door de beveiligingscamera wordt gedetecteerd zal er een notificatie naar de Google Home App worden verstuurd.

Naast de notificaties kan de omgeving via de Google Home App met live beelden worden bekeken. Op deze manier kunnen de activiteiten in en om het huis altijd en vanaf iedere locatie worden bekeken. 

Wat is de Google camera Nest

In tegenstelling tot de vorige versies van de Google beveiligingscamera’s kan dit model zowel met als zonder Nest Aware abonnement worden gebruikt. Zonder abonnement kan er tot 3 uur aan videogeschiedenis worden teruggekeken. Door een Google Aware abonnement af te sluiten kan deze tijd zelfs tot 60 dagen worden verlengd. Daarnaast kunnen de beelden met het Google aware abonnement in de cloud van Google worden opgeslagen.  

Om de beelden op een later tijdstip terug te kunnen kijken worden de beelden van deze beveiligingscamera met een beeldverhouding van 16:9 in 1080P (Full-HD), HDR en met nachtzicht opgenomen. Daarnaast heeft deze camera een kijkhoek van 130 graden. Met deze grote kijkhoek kunnen bewegingen op de camera goed worden bekeken.

Naast de langere tijd waarin beelden kunnen worden teruggekeken kunnen er met een Google aware abonnement ook andere functies worden gebruikt. Zo kan gezichtsherkenning worden ingesteld en komen slimmere meldingen tot de beschikking.   

Helaas kan het voorkomen dat de draadloze internetverbinding (WiFi) wegvalt. Hier heeft Google een oplossing voor gevonden. Hierdoor kan met deze camera tot een uur lang zonder WiFi verbinding worden door gefilmd. Hiervoor heeft deze camera een interne opslag met een beperkt opslag formaat. 

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de Google Nest beveiligingscamera?

In de afgelopen jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel na elkaar hebben opgevolgd. Met behulp van deze technische ontwikkelingen zijn producten steeds slimmer geworden.

Er zijn tegenwoordig zelfs apparaten waarmee het huis kan worden beveiligd. Voor het beveiligen van een slim huis kan er een beveiligingscamera op het slimme huis worden aangesloten.

De Smart home met Google Assistant bedienen

Wanneer een beveiligingscamera op het slimme huis wordt aangesloten kunnen activiteiten vanaf iedere locatie worden bekeken. Naast het bekijken van de bewegingen kan er zelfs via de Google Nest beveiligingscamera met anderen worden gecommuniceerd.

Om met anderen via de Google Nest te communiceren zit er een microfoon en speaker in de beveiligingscamera verwerkt. Deze camera, speaker en microfoon kunnen met de App voor de Google Nest samenwerken.

Design en beeldkwaliteit

Qua uiterlijk lijkt de nieuwe Google Nest camera veel op de vorige versies van de Google beveiligingscamera’s. Deze beveiligingscamera heeft voor het grootste gedeelte een sneeuwwitte kleur en heeft inclusief de magnetische houder een gewicht van ongeveer 505 gram. Door het gewicht van de behuizing is het duidelijk dat dit een relatief grote veiligheidscamera is. 

Aan de voorkant van de behuizing zit een zwart vlak waarachter de camera lens verscholen zit. Daarnaast zit er in de voorkant van de behuizing een ledlamp die tijdens het filmen gaat branden. De netvoeding moet bij dit model aan de onderkant van de behuizing worden aangesloten.

Deze camera kan zowel op de netvoeding als accu worden gebruikt. Beelden die met deze camera kunnen worden opgenomen zijn in Full-HD met HDR ondersteuning.

Daarnaast heeft deze camera nachtzicht waardoor beelden ook in het donker helder en duidelijk kunnen worden bekeken.

Met deze beeldkwaliteit kunnen de activiteiten in en om het huis duidelijk worden weergegeven. 

Om effectieve meldingen te kunnen geven werkt de Google Camera Nest met kunstmatige intelligentie. Met behulp van deze kunstmatige intelligentie kan de camera meldingen van gebeurtenissen weergeven.

Beeldkwaliteit van de Google camera Nest

Hierdoor hoeft er niet naar de live beelden worden gekeken om de activiteiten in de buurt van de camera te kunnen volgen. Naast het bekijken van beelden kan er via de Google Home app tegen mensen in de buurt van de camera worden gecommuniceerd.

Hiervoor werkt deze beveiligingscamera met twee weg communicatie. Om een beweging beter te kunnen bekijken kan er via de Google Home App op de gebeurtenis worden ingezoomd. Zo kan iedere gebeurtenis nauwkeurig worden gevolgd. 

Google camera Nest installeren

Voordat de Google Camera Nest kan worden bediend moet de beveiligingscamera worden geïnstalleerd. Voor de installatie van de beveiligingscamera van Google moet de Google Home App worden geïnstalleerd.

Als de Google Home App nog is geïnstalleerd moet deze vanuit de Google Play Store worden gedownload. Als de de Google Home App is geïnstalleerd moet deze app worden geopend. Vervolgens kan het product binnen de Google Home app aan het slimme huis worden toegevoegd. Om de beveiligingscamera toe te voegen moet de Google Nest camera worden gekozen.

Voor de installatie van de camera moeten vervolgens enkele stappen worden gevolgd. In het begin van de installatie wordt er om een QR-code gevraagd. Deze code staat op de cameralens van de beveiligingscamera.

De code kan ook van de cameralens worden afgetrokken. Wanneer de QR-code van de lens is verwijderd moet de code goed worden bewaard.

Deze code moet worden gebruikt wanneer de camera opnieuw moet worden geïnstalleerd. Nadat de QR-code is gescand moet de beveiligingscamera met het internet worden verbonden.

Google camera Nest installeren

Voor de verbinding met het internet zijn zowel de netwerknaam als het wachtwoord nodig. Deze gegevens kunnen op de sticker aan de achterkant van het modem worden gevonden. De netwerknaam wordt weergegeven als SSID terwijl het wachtwoord als WPA of WPA2 code op het modem staat.

Nadat de camera met het internet is verbonden wordt er binnen de Google Home app een pictogram van de camera getoond. Daarnaast moet hier de locatie van de beveiligingscamera worden gekozen.

Door op de gewenste locatie te drukken wordt er een afgesloten omgeving weergegeven. Wanneer de camera in de app wordt geselecteerd kunnen zowel de live beelden als de videogeschiedenis worden bekeken. Daarnaast kunnen er binnen deze omgeving instellingen van de camera worden gewijzigd.    

Bij deze instellingen kunnen bewegingszones worden ingesteld. Om een bewegingszone in te kunnen stellen kan een vierkant over het beeld worden getrokken. Daarnaast kan worden ingesteld waarop de camera moet letten. Hierbij kunnen ook de gevoeligheid, nachtzicht en de videokwaliteit worden ingesteld. Bij de videokwaliteit kan uit Max of hoog worden gekozen. 

Binnen deze instellingen missen weinig opties. Doordat er binnen de Google home app ook algemene functies worden weergegeven kan het soms wel even duren voordat de gewenste opties voor de beveiligingscamera zijn gevonden.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de Google Nest beveiligingscamera?

In de afgelopen jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel na elkaar hebben opgevolgd. Met behulp van deze technische ontwikkelingen zijn producten steeds slimmer geworden.

Er zijn tegenwoordig zelfs apparaten waarmee het huis kan worden beveiligd. Voor het beveiligen van een slim huis kan er een beveiligingscamera op het slimme huis worden aangesloten.

De Smart home met Google Assistant bedienen

Wanneer een beveiligingscamera op het slimme huis wordt aangesloten kunnen activiteiten vanaf iedere locatie worden bekeken. Naast het bekijken van de bewegingen kan er zelfs via de Google Nest beveiligingscamera met anderen worden gecommuniceerd.

Om met anderen via de Google Nest te communiceren zit er een microfoon en speaker in de beveiligingscamera verwerkt. Deze camera, speaker en microfoon kunnen met de App voor de Google Nest samenwerken.

Google Camera Nest in gebruik

De Google Camera Nest is een slimme beveiligingscamera die in de Google Smart home kan worden geïntegreerd. Doordat deze beveiligingscamera met de Google Smart Home kan samenwerken kan hij volledig naar de eigen voorkeuren worden geconfigureerd.

Tijdens de configuratie van de camera kan er zelfs een lijst met mensen worden aangemaakt. Deze lijst kan voor de gezicht herken functie worden gebruikt. Door deze lijst aan te maken kunnen er zelfs persoonlijke meldingen worden gegeven.

Naast de lijst met mensen kunnen ook voertuigen en dieren in een bibliotheek worden opgenomen.

Doordat er voor iedereen een eigen melding kan worden gemaakt kunnen de activiteiten van iedereen worden gevolgd.

Zelfs huisdieren kunnen op deze manier zonder live beelden in de gaten worden gehouden.

Google camera Nest in gebruik

Het opnemen van beelden is niet het enige waarvoor deze beveiligingscamera kan worden gebruikt. Er kan namelijk ook via de camera worden gecommuniceerd. Om met elkaar te kunnen communiceren zit er in de behuizing van de camera een microfoon en een luidspreker verwerkt. Voor de communicatie met anderen moet de Google Home app worden gebruikt.  

Het slimme huis beveiligen

Bij een slim huis zijn er veel verschillende apparaten met het internet verbonden. Doordat de apparaten met het internet verbonden zijn kunnen de apparaten vanaf iedere locatie worden bekeken en bediend. Wanneer de internetverbinding wordt gehackt kunnen apparaten zelfs door anderen worden bekeken en bediend.

Daarom is de beveiliging voor het netwerk enorm belangrijk. Voor de beveiliging van het netwerk moet een goede virusscanner op de digitale apparaten zoals de laptop, computer, tablet en mobiele telefoon worden geïnstalleerd.

Met behulp van een goede virusscanner kunnen kwaadaardige websites en programma’s worden herkend. Als er een kwaadaardig programma op de computer is beland kan deze door de virusscanner automatisch worden verwijderd. Op deze manier kunnen de apparaten in huis tegen de gevaren van het internet worden beschermd.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de Google Nest beveiligingscamera?

In de afgelopen jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel na elkaar hebben opgevolgd. Met behulp van deze technische ontwikkelingen zijn producten steeds slimmer geworden.

Er zijn tegenwoordig zelfs apparaten waarmee het huis kan worden beveiligd. Voor het beveiligen van een slim huis kan er een beveiligingscamera op het slimme huis worden aangesloten.

De Smart home met Google Assistant bedienen

Wanneer een beveiligingscamera op het slimme huis wordt aangesloten kunnen activiteiten vanaf iedere locatie worden bekeken. Naast het bekijken van de bewegingen kan er zelfs via de Google Nest beveiligingscamera met anderen worden gecommuniceerd.

Om met anderen via de Google Nest te communiceren zit er een microfoon en speaker in de beveiligingscamera verwerkt. Deze camera, speaker en microfoon kunnen met de App voor de Google Nest samenwerken.

Geef een reactie