Mijn ervaring met de Google Chromecast Ultra – Media Streamer

Ik ben dol op techniek en op alles wat daarmee te maken heeft, en dus moest ik natuurlijk de nieuwste Google Chromecast uitproberen. De naam van dit apparaatje is voluit: Google Chromecast Ultra – Media Streamer. Het is een apparaatje waarmee je heel gemakkelijk van je tv een smart-tv maakt, waardoor je diverse apps op je tv kunt laten afspelen, zoals Netflix, YouTube en Spotify.

Voor de Chromecast Ultra zijn veel verschillende apps verkrijgbaar waarvan de bovengenoemde apps het meest worden gebruikt.. Het zijn dan ook de apps die ik zelf het meeste gebruik op de Google Chromecast gebruik.

Deze media streamer kan met behulp van de HDMI kabel op de televisie worden aangesloten. Nadat de mediaspeler op de televisie is aangesloten kan deze via de mobiele telefoon worden bediend. Voordat de mediaspeler kan worden bediend moet hij met de mobiele telefoon worden gekoppeld. Koppelen van de mediaspeler en de mobiele telefoon / tablet is erg eenvoudig.

Je Google Chromecast Ultra connecten met je telefoon

De Google Chromecast Ultra zelf is een heel klein apparaatje, dat niet groter is dan je duim. Hierdoor weegt dit apparaatje bijna niks.

Je steekt hem in de HDMI poort van je televisie, waar je hem gewoon kunt laten bungelen. Aangezien deze poort aan de achterzijde van je tv zit zie je hem dus niet en is hij mooi weggewerkt.

Voordat de telefoon / tablet met de Google Chromecast kan worden verbonden moeten zowel de Chromecast als de telefoon / tablet met de zelfde internetverbinding zijn verbonden.

Google Chromecast Ultra aansluiten

In de meeste gevallen zal dat gewoon het standaard wifinetwerk in huis zijn, net als bij mij. Vervolgens ga je naar chromecast.com/setup en eigenlijk wijst de rest van de stappen zich vanzelf, het is heel eenvoudig. Ik kon al binnen 5 minuten een Netflix film aanzetten op de tv, kun je nagaan hoe snel je het geregeld hebt!

Ben jij benieuwd hoe de televisie slim kan worden gemaakt?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen zijn er steeds meer toepassingen voor de televisie bijgekomen. Deze nieuwe functies kunnen vaak niet op een oudere televisie worden gebruikt. Om de slimme functies op een oudere televisie te kunnen gebruiken moet er een mediaspeler op de televisie worden aangesloten.

Chromecast CTA

Google heeft een mediaspeler ontwikkeld waarmee de meest moderne functies op iedere televisie te kunnen bekijken. Deze mediaspeler wordt ook wel de Google Chromecast genoemd. Door de Google Chromecast ultra media streamer op een oudere televisie aan te sluiten kan content zoals films, series en documentaires via streamingdiensten in de hoogste kwaliteit op het grote scherm worden bekeken.

Welke apps kun je allemaal gebruiken met Google Chromecast?

Apps voor de Google Chromecast Ultra in de Google Play Store opzoeken

Ik noemde hierboven al drie apps die je met behulp van de Google Chromecast kunt gebruiken. Dit zijn de drie apps die ikzelf het meeste gebruik, en in het bijzonder Netflix. Ze hebben zo’n groot aanbod films en series dat er altijd en voor iedere stemming wel iets te bekijken is.

De lijst met apps die met behulp van de Google Chromecast naar de televisie kunnen streamen is echter nog veel langer. Denk maar eens aan Disney Plus, Ziggo Go, RTL x, Fox Sports en NPO Uitzending gemist.

Het is echt heel prettig om deze gewoon met een paar klikken op de tv te kunnen bekijken, want het is nogal een gedoe om de hele tijd met je laptop of tablet in de weer te zijn. Op je tv kijkt het nu eenmaal prettiger. De meeste mensen gebruiken het om films, video’s of andere afleveringen te bekijken, maar je kunt het ook gebruiken voor muziek.

Ik zet in de avond vaak een fijne Spotify Play list aan, bijvoorbeeld als ik aan het koken ben. De tv staat in de woonkamer, maar ik kan gewoon vanuit de keuken de muziek bedienen met mijn telefoon, super handig! Je kunt je voorstellen dat ik op deze manier veel meer naar muziek luister dan eerst, en elke week nieuwe artiesten ontdek.

Gemakkelijk streamen naar je tv

De reden dat ik zo’n fan ben van mijn nieuwe Google Chromecast is dat hij zo eenvoudig in gebruik is. Het was nog nooit zo makkelijk om video’s of muziek naar mijn tv te streamen als nu, en de installatie was kinderlijk eenvoudig. Ik zou hem dan dus ook aan iedereen aanraden.

Voorheen was ik altijd met mijn laptop in de weer. Vooral bij het bekijken van films was dat erg irritant.

Dan moest ik hem namelijk in het stopcontact steken en vervolgens op mijn salontafel zetten, waar hij ontzettend in de weg stond. Ik woon niet groot, dus het is geen grote salontafel.

Google Chromecast Ultra als smart tv

Ik moest dus elke keer van alles aan de kant schuiven om de film te kunnen kijken, en heb tot twee keer toe bijna mijn drinken over het toetsenbord gegooid. Met de Google Chromecast behoren dat soort taferelen dus tot de verleden tijd, want tegenwoordig stream ik alles gewoon naar mijn tv.

Deze heb ik aan de muur hangen zodat hij heen weinig plek inneemt, ik heb zelfs geen tv-meubel! De Google Chromecast past er net achter, en het enige wat ik hoef te doen is op mijn telefoon de juiste app te kiezen, en het apparaatje streamt de video’s, afleveringen of muziek vanzelf naar mijn televisie, super handig!

Zonder een smart televisie toch deze diensten streamen

Voordat ik over de Google Chromecast Ultra had gehoord heb ik nog overwogen om een zogeheten smart tv aan te schaffen. Dit vond ik echter zonde van mijn geld want ik heb op zich een prima tv met een hoge resolutie.

Deze had ik dan van de muur moeten halen om er een nieuw exemplaar op te hangen, en het had me onnodig veel geld gekost. Toen ik van dit slimme apparaatje waarmee je al deze diensten ook op een normale televisie kunt streamen hoorde was ik dan ook direct enthousiast.

De Google Chromecast is vele malen goedkoper dan een smart televisie, en je hoeft hem voor gebruik enkel in de televisie te pluggen. Ik heb zo dus zowel geld als gedoe bespaart en ben blij dat ik hem ontdekt heb.

Ben jij benieuwd hoe de televisie slim kan worden gemaakt?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen zijn er steeds meer toepassingen voor de televisie bijgekomen. Deze nieuwe functies kunnen vaak niet op een oudere televisie worden gebruikt. Om de slimme functies op een oudere televisie te kunnen gebruiken moet er een mediaspeler op de televisie worden aangesloten.

Chromecast CTA

Google heeft een mediaspeler ontwikkeld waarmee de meest moderne functies op iedere televisie te kunnen bekijken. Deze mediaspeler wordt ook wel de Google Chromecast genoemd. Door de Google Chromecast ultra media streamer op een oudere televisie aan te sluiten kan content zoals films, series en documentaires via streamingdiensten in de hoogste kwaliteit op het grote scherm worden bekeken.

Nooit meer reclame tijdens je film

De reden dat mensen zo’n fan zijn van online streamingdiensten zoals Netflix en Uitzending Gemist is logisch: Er zijn geen reclameboodschappen tussendoor. Je betaalt voor de dienst, en doordat ze abonnementsgeld innen hoeven ze aan betalende partijen geen reclameblokken te verkopen.

Ik heb dat er persoonlijk zeker voor over. Er is niets irritanter dan reclame te moeten bekijken terwijl je een film aan het kijken bent.

Ik zit vaak net helemaal in de film (zeker als het een goeie is!) en dan ineens moet je tot wel 5 minuten wachten voordat hij verder gaat, ontzettend irritant!

Met de Google Chromecast Ultra zonder reclame naar films kijken

Niet voor niets heb ik dus al jarenlang een abonnement op Netflix. En met de komst van mijn Google Chromecast maak ik er nog veel meer gebruik van dan eerst, en is dat het abonnementsgeld dus dubbel en dwars waard.

Kies zelf het scherm waarop je kijkt

Ik dacht eerst dat het nog lastig ging worden om het juiste scherm te selecteren, zou dat automatisch gebeuren of moest dat steeds handmatig? Ik heb er namelijk voor gekozen om zowel een Google Chromecast in de woonkamer als op de slaapkamer te gebruiken maar bedien deze natuurlijk met dezelfde telefoon of tablet.

Gelukkig werkt dat heel makkelijk en kun je zelfs in bed een film afkijken die je in de woonkamer aan het kijken was.

Ik kan je dan ook vertellen dat ik daar minstens 2x per maand gebruik van maak, want als ik ’s avonds op de bank plof voor een film dan gebeurt het maar al te vaak dat ik al halverwege bijna in slaap val.

Scherm waarop de content wordt getoond kiezen

Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de streamer doorspeelt als je je telefoon uitzet. Ik had dat in het begin niet door, dus toen ik na een toiletbezoek naar bed ging en mijn telefoon uit had gezet bleek de volgende ochtend dat de film volledig was afgespeeld.

Ik moest toen even scrollen en zoeken waar ik gebleven was, maar op zich is dat niet zo’n ramp. Het is meer zonde van de stroom die je gebruikt, dus denk eraan dat je zowel je telefoon als de televisie zelf uitzet als je er geen gebruik meer van maakt.

Show reisfoto’s op je televisie

Toen ik vorig jaar een lange reis had gemaakt wilde ik natuurlijk iedereen de foto’s laten zien. Ik vond het echter niet zo nodig om ze allemaal te laten afdrukken, maar op mijn kleine laptop scherm zagen ze er lang niet zo indrukwekkend uit.

Daarom heb ik steeds als mensen bij mij thuis langskomen een diashow via de Google Chromecast af laten spelen.

Vakantie foto's op de Google Chromecast Ultra bekijken

Dit werkt super makkelijk. De foto’s worden dan in groot formaat op de televisie weergegeven, en zien er veel mooier uit dan op je laptop of telefoon. Doordat je zelf kunt instellen hoe lang je een foto laat zien en ook handmatig verder kunt scrollen is het een prettige manier om je vakantiefoto’s te laten zien. Er kunnen namelijk ook dubbele of oninteressante foto’s tussen zitten. Dan is het fijn als deze foto’s kunnen worden overgeslagen.

Nog een goede tips voor als je nog op vakantie bent en het hotel biedt enkel betaalde tv aan: De Google Chromecast werkt op vrijwel elke tv, dus je kunt ook in je hotelkamer genieten van je eigen streamingdiensten. Ik heb me zo een week lang vermaakt toen ik elke avond in m’n eentje in een hotelkamer zat voor een week vol congressen en vergaderingen.

Eindoordeel review Google Chromecast Ultra

Zoals je al uit mijn review van de Google Chromecast Ultra hebt kunnen opmaken ben ik meer dan tevreden over het apparaatje. Ik snap dan ook volledig dat hij zo populair is en dat super veel mensen er gebruik van maken. Wil jij ook een Google Chromecast of om precies te zijn: Een ‘Google Chromecast Ultra – Media Streamer’ kopen? Dat kan gewoon online, want er zijn diverse webshops die ze verkopen. Veel kijk- en luisterplezier gewenst!

Ben jij benieuwd hoe de televisie slim kan worden gemaakt?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen zijn er steeds meer toepassingen voor de televisie bijgekomen. Deze nieuwe functies kunnen vaak niet op een oudere televisie worden gebruikt. Om de slimme functies op een oudere televisie te kunnen gebruiken moet er een mediaspeler op de televisie worden aangesloten.

Chromecast CTA

Google heeft een mediaspeler ontwikkeld waarmee de meest moderne functies op iedere televisie te kunnen bekijken. Deze mediaspeler wordt ook wel de Google Chromecast genoemd. Door de Google Chromecast ultra media streamer op een oudere televisie aan te sluiten kan content zoals films, series en documentaires via streamingdiensten in de hoogste kwaliteit op het grote scherm worden bekeken.

Geef een reactie