Icloud – Aanmelden, instellingen aanpassen en meer

Met iCloud kun jij al je gegevens veilig opslaan en vanaf ieder apparaat raadplegen en bewerken. Je kunt gegevens zoals je adresboek, agenda’s en notities onbeperkt opslaan en aanpassen. Daarnaast kun je bepaalde gegevens afschermen en zelfs camerafoto’s en video’s analyseren en bewerken. Wanneer jij je gegevens veilig op wilt slaan en wilt beheren is iCloud de perfecte oplossing.

De mogelijkheid om de toegang tot je gegevens te beperken is een handige functie van iCloud. Je kunt je gegevens afschermen, zodat alleen de gewenste gebruikers nadat ze zijn ingelogd bepaalde informatie kunnen zien. Op deze manier kun jij je privacy beschermen en worden je gegevens veilig in iCloud bewaard. Om de beveiligingsmogelijkheden van iCloud optimaal te kunnen gebruiken moet jij jezelf aanmelden. 

Met iCloud hoef jij je over het verliezen van belangrijke gegevens of het missen van afspraken geen zorgen te maken. Je gegevens zijn altijd veilig, toegankelijk en worden tussen al je apparaten gesynchroniseerd. Door de gegevens naar jouw voorkeuren aan te passen kun jij je gegevens beschermen. Ontdek alle functies van iCloud, zoals de mogelijkheid om je gegevens te beveiligen, activiteiten te analyseren en de instellingen aan te passen. Log in om toegang tot deze handige mogelijkheden te krijgen!

Bij iCloud aanmelden

Met iCloud kun jij al je gegevens veilig opslaan en op al je Apple apparaten toegang tot je bestanden en informatie krijgen. Daarnaast kunnen de foto’s en video’s die je met een Apple apparaat maakt direct in iCloud worden opgeslagen en worden beveiligd. Hieronder laten we zien hoe je op iCloud in kunt loggen, de bestanden kunt beveiligen en je abonnement kunt beheren.

Aanmelden bij iCloud

Wil jij jouw belangrijke bestanden veilig in iCloud bewaren?

Bestanden in de cloud bewaren

Door bestanden in iCloud te bewaren kun jij jouw bestanden vanaf iedere computer die met het internet verbonden is bewaren en beheren

 • Dat is overal toegang tot jouw bestanden
 • Bestanden zijn tegen bedreigingen beschermd
 • De bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Geen externe harde schijf nodig om toegang tot de bestanden te hebben
 • Gemakkelijk met anderen samen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Vanaf iPhone

Wanneer je een iPhone hebt, kun je eenvoudig bij iCloud aanmelden. Met iCloud kun jij je foto’s, video’s, contacten, agenda en nog veel meer tussen al je Apple-apparaten synchroniseren. Hieronder staan de stappen die je moet nemen om vanaf je iPhone bij iCloud aan te melden:

 1. Open de “Instellingen” app op je iPhone.
 2. Navigeer naar beneden en druk bovenaan het scherm op je naam.
 3. Druk in het menu op “iCloud”.
 4. Als je nog niet bij iCloud bent aangemeld moet je op “Log in bij je iPhone” drukken en je Apple ID en wachtwoord invoeren. Wanneer je nog geen Apple ID hebt, moet je op “Maak een nieuwe Apple ID” drukken en de instructies volgen om er een aan te maken.
 5. Nadat je bent aangemeld, zie je een lijst met verschillende iCloud functies die je in of uit kunt schakelen. Om de gewenste functie in te schakelen moet je op de schakelaars naast de functies drukken. 
 6. Om te zien hoeveel iCloud-opslagruimte je nog hebt en om als dat nodig is extra opslagruimte te kopen kun je ook op “Opslag beheren” drukken.  

Nadat je de bovenstaande stappen hebt gevolgd ben je vanaf je iPhone succesvol bij iCloud aangemeld! Alle gegevens die je met iCloud synchroniseert worden automatisch op al je andere Apple-apparaten die met dezelfde Apple ID zijn aangemeld bijgewerkt. Op deze manier kun jij gemakkelijk altijd toegang tot je belangrijke bestanden hebben en wijzigingen in je contacten, agenda en andere gegevens bijhouden.

iCloud op je iPhone houdt je gegevens veilig en versleuteld opgeslagen. “Find My iPhone” helpt bij het terugvinden van je telefoon. Maak een back-up naar iCloud voor herstelopties. Meld je aan bij iCloud op je iPhone voor handige functies en veilige opslag van gegevens. Volg de stappen in deze handleiding om te beginnen met synchroniseren en beheren van je gegevens met iCloud.

Vanaf iPad

Als je een iPad hebt, kun je eenvoudig bij iCloud aanmelden om toegang tot je bestanden, foto’s en andere gegevens te krijgen. Op je iPad bij iCloud aanmelden is een handige manier om al je apparaten gesynchroniseerd te houden en ervoor te zorgen dat je altijd toegang tot je belangrijke informatie hebt. Hieronder staan de stappen die je moet volgen om vanaf je iPad bij iCloud aan te melden:

 1. Open de “Instellingen” app op je iPad.
 2. Druk bovenaan de instellingenpagina op je naam.
 3. Navigeer naar beneden en druk op “iCloud”.
 4. Druk op “Log in op je iPad”.
 5. Voer je Apple ID en wachtwoord in en druk op “Log in”.

Nu ben je vanaf je iPad succesvol bij iCloud aangemeld. Nu kun je de verschillende functies en services die iCloud biedt gebruiken. Hieronder staan enkele voordelen van iCloud op je iPad:

 • Automatische synchronisatie: Alle wijzigingen die je in je gegevens aanbrengt worden automatisch met al je andere apparaten die ook bij iCloud zijn aangemeld gesynchroniseerd. Dit betekent dat je altijd toegang tot de meest recente versie van je bestanden, foto’s en andere gegevens hebt.
 • Back-up: iCloud maakt automatisch back-ups van je iPad-gegevens, zodat je ze kunt herstellen als er iets met je apparaat gebeurt. Dit is vooral handig als je per ongeluk gegevens verwijdert of als je iPad verliest of wordt gestolen.
 • Gegevens met anderen delen: Met iCloud kun je bestanden en documenten eenvoudig met anderen delen. Je kunt bijvoorbeeld een map met collega’s of vrienden delen, zodat iedereen toegang tot dezelfde informatie heeft.

Hoewel iCloud veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden:

 • Beperkte opslagruimte: Iedere gebruiker krijgt op iCloud een beperkte hoeveelheid gratis opslagruimte. Als je meer ruimte nodig hebt, moet je een abonnement iCloud + abonnement afsluiten.
 • Afhankelijkheid van een internetverbinding: Om de toegang tot je iCloud-gegevens te krijgen moet je apparaat met het internet verbonden zijn. Wanneer je met het apparaat niet met het internet bent verbonden kun je mogelijk niet bij je gegevens.
 • Privacyoverwegingen: Omdat iCloud al je gegevens opslaat en synchroniseert, moet je er zeker van zijn dat je vertrouwen in de beveiliging en privacy van het platform hebt.

Op je iPad bij iCloud aanmelden is een handige manier om ervoor te zorgen dat al je apparaten gesynchroniseerd blijven en dat je altijd toegang tot je belangrijke gegevens hebt. Met iCloud kun je gegevens automatisch synchroniseren, back-ups maken en bestanden met anderen delen. Het is een handige tool om alles georganiseerd en up-to-date te houden.

Vanaf MacBook

Als je een Apple computer hebt, is het heel eenvoudig om je bij iCloud aan te melden. iCloud is een cloudopslag service van Apple waarmee je bestanden, foto’s, video’s en meer op kunt slaan en tussen al je Apple-apparaten kunt synchroniseren. Hieronder staan de stappen die je moet volgen om je vanaf een Apple computer bij iCloud aan te melden:

 1. Open de systeemvoorkeuren op je Apple computer. Dit kun je doen door linksboven in het scherm op het Apple-menu te drukken en vervolgens op “Systeemvoorkeuren” te drukken.
 2. In het systeemvoorkeuren venster zie je verschillende opties. Zoek naar het iCloud-pictogram en druk hierop.
 3. Er wordt een nieuw venster geopend waarin wordt gevraagd om met je Apple ID in te loggen. Als je nog geen Apple ID hebt, kun je er een aanmaken door op de knop “Maak nieuwe Apple ID aan” te drukken.
 4. Voer je Apple ID en wachtwoord in en druk op “Log in”. Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je op de link “Wachtwoord vergeten?” drukken om het wachtwoord opnieuw in te stellen.
 5. Nadat je bent ingelogd, zie je een lijst met verschillende iCloud functies en opties die je in kunt schakelen. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld iCloud Drive, Foto’s, Notities, Agenda en meer in te schakelen. Vink gewoon de vakjes naast de gewenste opties aan.
 6. Zodra je de gewenste opties hebt ingeschakeld, worden je gegevens automatisch met iCloud gesynchroniseerd. Dit betekent dat je bestanden, foto’s en andere gegevens op al je Apple-apparaten die met dezelfde Apple ID zijn aangemeld beschikbaar zijn.

Dat is alles! Je bent nu vanaf je Apple computer succesvol bij iCloud aangemeld. Nu kun je van de voordelen van de mogelijkheid om je gegevens in iCloud te bewaren en tussen al je Apple apparaten synchroniseren genieten.

iCloud instellingen aanpassen

Om te bepalen welke gegevens iCloud op je Apple apparaat bewaart, kun je de iCloud instellingen aanpassen. Hierdoor kun je de instellingen van iCloud bewerken wanneer je op iCloud bent ingelogd. Door deze instellingen aan te passen, kun je ervoor zorgen dat alleen de gewenste gegevens worden bewaard en met iCloud worden gesynchroniseerd.

iCloud-instellingen op iPhone aanpassen

Als je een iPhone gebruikt, is de kans groot dat je iCloud gebruikt. iCloud is de cloudopslag dienst van Apple waarmee je bestanden, foto’s, contacten en meer tussen al je Apple-apparaten kunt synchroniseren. Het is handig om te weten hoe je de iCloud instellingen op je iPhone aan kunt passen, zodat je de dienst optimaal kunt benutten. Hieronder staan enkele stappen die je kunt volgen om deze dienst optimaal te kunnen gebruiken:

Instellingen voor iCloud op de iPhone aanpassen
 1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
 2. Navigeer naar beneden en druk bovenaan het scherm op je naam.
 3. Druk in het menu dat verschijnt op “iCloud”.
 4. Hier zie je een lijst met verschillende opties voor iCloud instellingen. Druk op de optie die je aan wilt passen.

Enkele belangrijke instellingen die je voor iCloud aan kunt passen zijn:

 • Opslagbeheer: Hier kun je zien hoeveel opslagruimte je nog in iCloud hebt en als je dat nodig hebt eventueel extra opslagruimte kopen.
 • Mail: Je kunt ervoor kiezen om je iCloud mailaccount op je iPhone in of uit te schakelen. Als je deze optie uitschakelt, worden nieuwe e-mails niet meer automatisch gesynchroniseerd.
 • Foto’s: Hier kun je instellen of je foto’s automatisch naar iCloud wilt uploaden en of je de Optimaliseer iPhone opslag functie wilt gebruiken om ruimte op je apparaat te besparen.
 • Contacten: Je kunt je contacten met iCloud synchroniseren, zodat je ze op al je apparaten kunt bekijken en bewerken.
 • Agenda: Hier kun je instellen of jij je agenda met iCloud wilt synchroniseren, zodat je altijd toegang tot je afspraken en evenementen hebt.
 • Documenten en gegevens: Met deze optie kun je documenten en gegevens van apps met iCloud synchroniseren. Je kunt deze functie voor individuele apps in of uit schakelen.

Door de iCloud instellingen op je iPhone aan te passen, kun je de functionaliteit en het gemak van iCloud volledig benutten. Of je nu meer opslagruimte nodig hebt, bepaalde functies wilt in- of uitschakelen, of gewoon je persoonlijke voorkeuren aan wilt passen, via de Instellingen-app op je iPhone kun je de iCloud instellingen eenvoudig aanpassen. 

Op iPad

Als je een iPad gebruikt, is het handig om je iCloud-instellingen aan te passen, zodat je de functies en mogelijkheden van iCloud optimaal kunt gebruiken. Met iCloud kun jij je gegevens, zoals foto’s, documenten en contacten, synchroniseren en tussen al je Apple-apparaten back-uppen. Hieronder staan enkele stappen die je kunt volgen om je iCloud-instellingen op je iPad aan te passen:

 1. Open de Instellingen-app op je iPad.
 2. Druk bovenaan op je naam om naar het Apple ID-menu te gaan.
 3. Navigeer naar beneden en druk op “iCloud”.
 4. Hier zie je een lijst met verschillende iCloud-functies en apps. Druk op de schakelaars naast de functies die je in of uit wilt schakelen. Bijvoorbeeld, als je wilt dat al je foto’s automatisch naar iCloud worden geüpload, schakel de schakelaar naast “Foto’s” dan in.
 5. Druk op “Opslag” om te zien hoeveel opslagruimte je gebruikt en welke apps de meeste ruimte innemen. Indien dat nodig is, kun je de opslagruimte uitbreiden door  meer opslagruimte te kopen.
 6. Druk op “Beheer opslag” om gedetailleerde informatie over welke bestanden en gegevens er in iCloud zijn opgeslagen te bekijken. Om ruimte vrij te maken kun je hier bepaalde bestanden verwijderen.
 7. Druk op “Back-up” om te controleren of je iPad regelmatig een back-up naar iCloud maakt. Hier kun je instellen welke apps en gegevens in de back-up worden opgenomen.
 8. Druk op “Zoek mijn iPad” om de functie voor het vinden van je verloren iPad in te schakelen. Dit kan handig zijn als je je iPad ooit kwijtraakt.
 9. Druk op “Sleutelhanger” om je wachtwoorden en andere vertrouwelijke informatie veilig te bewaren en tussen al je Apple-apparaten te synchroniseren.
 10. Druk op “Mail” om je iCloud-e-mailinstellingen aan te passen. Hierbij kun je denken aan het toevoegen van een handtekening of de regels in te stellen om je e-mails te sorteren. 

Door je iCloud-instellingen op je iPad aan te passen, kun je ervoor zorgen dat je gegevens veilig zijn, op al je apparaten gemakkelijk toegankelijk zijn en dat je de functies van iCloud optimaal kunt gebruiken. Neem even de tijd om deze instellingen naar wens aan te passen, zodat je van alle voordelen die iCloud te bieden heeft, kunt profiteren!

iCloud-instellingen op een MacBook aanpassen

Als je een MacBook gebruikt en iCloud gebruikt om je gegevens te synchroniseren en op te slaan, wil je misschien bepaalde iCloud-instellingen aanpassen om aan je specifieke behoeften te voldoen. Gelukkig kun je de instellingen voor iCloud op een MacBook eenvoudig aanpassen. Hieronder staan de stappen die je hiervoor kunt volgen:

 1. Open de “Systeemvoorkeuren” op je MacBook. Dit kun je doen door in de linkerbovenhoek van het scherm op het Apple-menu te drukken en vervolgens voor “Systeemvoorkeuren” te kiezen.
 2. Druk in de systeemvoorkeuren op “Apple ID”. Hier kun je alle instellingen met betrekking tot je iCloud-account vinden.
 3. In het tabblad “Overzicht” kun je basisinformatie over je Apple ID, zoals je naam, e-mailadres en profielfoto bekijken. Wanneer je wijzigingen aan wilt brengen moet je naast de relevantie informatie op “Wijzig” drukken.
 4. Ga naar het tabblad “iCloud” om specifieke iCloud-instellingen aan te passen. Hier kun je kiezen welke apps en services je met iCloud wilt synchroniseren. Vink gewoon de gewenste opties aan of uit.
 5. Als je in iCloud meer opslagruimte nodig hebt, kun je naar het tabblad “Opslagbeheer” gaan. Hier kun je zien hoeveel opslagruimte je momenteel gebruikt en welke apps en gegevens de meeste ruimte innemen. Daarnaast kun je als dat nodig is extra opslagruimte kopen.
 6. Als je wilt dat je MacBook van je gegevens automatisch een back-up naar iCloud maakt moet je naar het tabblad “Back-ups”. Hier kun je de instellingen vinden waarmee je automatische back-ups in kunt stellen.
 7. Om je iCloud-instellingen verder aan te passen, kun je andere tabbladen in de systeemvoorkeuren, zoals “Internetaccounts” en “Beveiliging en privacy” verkennen. Hier kun je bijvoorbeeld specifieke instellingen voor e-mailaccounts en privacyvoorkeuren configureren.

Door deze stappen te volgen, kun je de iCloud-instellingen op je MacBook gemakkelijk aan je persoonlijke voorkeuren en behoeften aanpassen. Of je nu bepaalde apps wilt synchroniseren, meer opslagruimte toe wilt voegen of automatische back-ups in wilt stellen, de iCloud-instellingen kunnen eenvoudig worden aangepast en zorgt ervoor dat je de volledige controle hebt over hoe je gegevens worden beheerd en gesynchroniseerd.

iCloud.com gebruiken

iCloud.com is een handige online dienst die je kunt gebruiken om toegang tot je iCloud-account te krijgen en om verschillende functies en services te gebruiken. Hieronder staan enkele manieren waarop je iCloud.com kunt gebruiken:

 1. Toegang tot je iCloud-account: Met iCloud.com kun je vanaf iedere computer die met het internet verbonden is eenvoudig op je iCloud-account inloggen. Dit is handig als je geen toegang tot je eigen apparaat hebt of als je onderweg bent.
 2. E-mail: iCloud.com biedt een webmail interface waarmee je toegang tot je iCloud-e-mails hebt. Je kunt e-mails lezen, schrijven, beantwoorden en organiseren, net zoals je dat met een reguliere e-mailclient zou doen.
 3. Contacten en agenda: Met iCloud.com kun jij je contacten en agenda beheren. Je kunt nieuwe contacten toevoegen, bestaande contacten bewerken en afspraken in je agenda toevoegen, bewerken of verwijderen.
 4. Notities: iCloud.com biedt de toegang tot je iCloud-notities. Je kunt nieuwe notities maken, bestaande notities bewerken en in verschillende mappen organiseren.
 5. Herinneringen: Met iCloud.com kun je herinneringen maken en beheren. Je kunt nieuwe herinneringen toevoegen, bestaande herinneringen bewerken en controleren welke herinneringen nog niet zijn voltooid.
 6. iCloud Drive: iCloud.com biedt de toegang tot iCloud Drive, waar je bestanden kunt uploaden, downloaden en organiseren. Je kunt bestanden met anderen delen en ze met verschillende apps die met iCloud Drive compatibel zijn openen.

Hoewel iCloud.com handig is voor het beheren van je iCloud-account en om verschillende functies te gebruiken, zijn er enkele beperkingen en nadelen:

 • Je hebt een internetverbinding nodig om toegang tot iCloud.com te krijgen en de services te gebruiken. Als je met je apparaat niet met het internet verbonden bent kun je iCloud.com niet gebruiken.
 • Sommige functies en services zijn op iCloud.com mogelijk niet beschikbaar. Bijvoorbeeld, het maken van back-ups van je iOS-apparaten kan alleen via de instellingen van je apparaat en niet via iCloud.com worden gedaan.
 • De interface van iCloud.com is mogelijk niet zo geavanceerd of intuïtief als de native apps op je iOS-apparaten. Het kan even wennen zijn om de functies en services via de webinterface te gebruiken.

Ondanks deze beperkingen is iCloud.com een handige tool waarmee jij je iCloud-account kunt beheren en verschillende functies en services kunt gebruiken. Hiermee kun je vanaf ieder apparaat die met het internet verbonden is toegang tot je gegevens krijgen en je e-mails, contacten, agenda, notities, herinneringen en bestanden eenvoudig beheren.

iCloud-abonnementen en opslag

iCloud is een cloudopslag service van Apple die voor gebruikers van Apple-apparaten beschikbaar is. Met iCloud kun jij je bestanden, foto’s, video’s en andere gegevens opslaan en tussen al je apparaten synchroniseren. Er zijn verschillende iCloud-abonnementen met verschillende opslaglimieten en functies beschikbaar.

Hieronder volgt een vergelijkingstabel van de verschillende iCloud-abonnementen:

AbonnementOpslaglimietPrijs per maand
Gratis5 GBGratis
50 GB50 GB€0,99
200 GB200 GB€2,99
2 TB2 TB€9,99

Voordelen van iCloud-abonnementen:

 • Op al je Apple-apparaten de toegang tot al je bestanden en gegevens.
 • Automatische back-up van je iPhone-gegevens, inclusief foto’s, video’s, contacten en instellingen.
 • Bestanden kunnen eenvoudig met andere iCloud-gebruikers worden gedeeld.
 • Notities, herinneringen en agenda’s kunnen tussen al je apparaten worden gesynchroniseerd.
 • Mogelijkheid om iCloud-opslag via met gezinsleden te delen.

Nadelen van iCloud-abonnementen:

 • Beperkte gratis opslagruimte van slechts 5 GB.
 • Extra kosten voor grotere opslaglimieten.
 • Vereist een Apple-apparaat om de toegang tot de volledige functionaliteit te krijgen.
 • Voor de toegang tot bestanden en gegevens ben je afhankelijk van een internetverbinding.

Wanneer je meer opslagruimte dan de gratis 5 GB nodig hebt, kun je een van de betaalde iCloud-abonnementen overwegen. Het 50 GB-abonnement is een betaalbare optie die voor de meeste gebruikers voldoende ruimte voor foto’s, video’s en andere bestanden biedt. Als je echter veel grote bestanden hebt of regelmatig back-ups van je apparaten maakt, kun je overwegen om naar het 200 GB- of 2 TB-abonnement te upgraden.

Om een iCloud-abonnement te kiezen en in te stellen moet je de onderstaande stappen volgen:

 1. Open de Instellingen-app op je Apple-apparaat.
 2. Druk bovenaan het scherm op je naam.
 3. Druk op ‘iCloud’.
 4. Om je huidige opslagruimte te bekijken moet je op ‘Beheer opslag’ drukken.
 5. Druk op ‘Wijzig opslagabonnement’ om een ander abonnement te selecteren.
 6. Volg de instructies om je betalingsgegevens in te voeren en je abonnement in te stellen.

Met een iCloud-abonnement kun jij je bestanden veilig in de cloud opslaan en ze vanaf verschillende Apple apparaten gemakkelijk beheren. Je kunt al je documenten, foto’s en video’s tussen al je Apple-apparaten synchroniseren. Daarnaast kun jij je agenda, contacten en notities synchroniseren. Bovendien biedt iCloud de optie om back-ups van je apparaat te maken. Kortom, voor het beheren en het beschermen van je digitale bestanden is iCloud een handige en betrouwbare oplossing.

Gratis versie

Als gratis iCloud-gebruiker krijg je de toegang tot 5 GB aan opslagruimte. Hoewel dit beperkt is, kun je hiermee wel de basisfuncties gebruiken. Bij deze basisfuncties kun je denken aan het synchroniseren van contacten, agenda’s en notities. Wanneer je meer opslagruimte nodig hebt, kun je ervoor kiezen om extra opslagruimte aan te schaffen.

iCloud als cloudopslag gebruiken

Naar iCloud+ Upgraden

Als je voor je iCloud-account naar extra functies en voordelen zoekt, is het upgraden naar iCloud+ voor jou misschien wel de juiste keuze. Met iCloud+ krijg je de toegang tot een aantal handige functies die je online ervaring verbeteren. Hieronder vergelijken we de verschillende functies, de voordelen en de verschillen van iCloud+ met de standaard iCloud-service.

FunctiesiCloudiCloud+
Privé RelayNiet beschikbaarBeschikbaar
Verberg mijn e-mailNiet beschikbaarBeschikbaar
Uitgebreide HomeKit-beveiligingNiet beschikbaarBeschikbaar
Aangepaste domeinnaam voor iCloud MailNiet beschikbaarBeschikbaar
Geavanceerde beveiligingsrapportenNiet beschikbaarBeschikbaar

Met iCloud+ kun je van extra beveiliging en privacy profiteren. De functie Privé Relay zorgt ervoor dat je internetverkeer wordt versleuteld, waardoor je anoniem op het web kunt surfen. Verberg mijn e-mail biedt de mogelijkheid om tijdelijke e-mailadressen voor registraties te gebruiken. Daarnaast biedt iCloud+ via HomeKit uitgebreide beveiliging voor slimme apparaten en kun je de toegang tot HomeKit-accessoires controleren. Voor iCloud Mail kun je een aangepaste domeinnaam instellen. Bovendien ontvang je met iCloud+ geavanceerde beveiligingsrapporten.

Om naar iCloud+ te upgraden moet je de onderstaande stappen volgen:

 1. Open de Instellingen-app op je apparaat.
 2. Druk bovenaan op je naam.
 3. Druk op “iCloud”.
 4. Druk op “Abonnementen”.
 5. Druk naast iCloud-opslag op “Beheer”.
 6. Druk op “iCloud+ Upgraden”.
 7. Selecteer het gewenste opslagabonnement.
 8. Volg de instructies op het scherm om de upgrade te voltooien.

Door naar iCloud+ te upgraden krijg je de toegang tot extra functies en voordelen die je online ervaring verbeteren en je privacy beter beschermen. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die meer controle over zijn of haar iCloud-account wil hebben en meer functionaliteit wil. iCloud+ biedt talloze mogelijkheden om je online activiteiten te optimaliseren en je gegevens te beveiligen.

Apple One integratie

Apple One is een abonnementsdienst van Apple die verschillende Apple-services in één pakket bundelt. Met de Apple One integratie kun je van een naadloze ervaring en gemakkelijke toegang tot al je favoriete Apple-services profiteren. Hieronder volgt een vergelijkingstabel van de verschillende functies, de voordelen en de verschillen van de Apple One-integratie:

FunctieVoordelenVerschillen
Bundeling van servicesMet Apple One kun jij al je favoriete Apple-services in één abonnement bundelen. Dit omvat onder andere Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, iCloud-opslag en Apple News+.Dit bespaart niet alleen geld, maar ook het gedoe om verschillende abonnementen afzonderlijk te beheren.
Gemakkelijke toegangJe kunt alle services via één app of het startscherm van je apparaat gemakkelijk bereiken. Zo kun je eenvoudig navigeren en van verschillende services genieten zonder dat je tussen apps hoeft te wisselen.Dit bespaart tijd en maakt het gebruik van de services naadloos en efficiënter.
KostenbesparingDoor services te bundelen biedt de Apple One-integratie een kosteneffectieve oplossing. In plaats van voor iedere service aparte abonnementen te betalen, kun je met Apple One voor het volledige pakket een lagere prijs betalen.Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren, vooral voor gebruikers die regelmatig gebruikmaken van meerdere Apple-services.
FlexibiliteitApple One biedt verschillende abonnementen, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je behoeften past. Of het nu individuele services of het volledige pakket betreft, je hebt de vrijheid om te kiezen wat je wilt.Hiermee kun jij je abonnement aan je specifieke behoeften en budget aanpassen.

Met de Apple One-integratie kun je alle voordelen die het bundelen van Apple-services bieden ervaren. Of je nu muziek wilt streamen, films wilt kijken, games wilt spelen, bestanden in de cloud op wilt slaan of nieuwsartikelen wilt lezen, de Apple One-integratie maakt het gemakkelijk en betaalbaar. Je kunt al je favoriete Apple-services via één abonnement beheren. Met de flexibiliteit om te kiezen welke services je wilt bundelen en de kostenbesparingen die het biedt, is de Apple One-integratie een geweldige optie.

Wil jij jouw belangrijke bestanden veilig in iCloud bewaren?

Bestanden in de cloud bewaren

Door bestanden in iCloud te bewaren kun jij jouw bestanden vanaf iedere computer die met het internet verbonden is bewaren en beheren

 • Dat is overal toegang tot jouw bestanden
 • Bestanden zijn tegen bedreigingen beschermd
 • De bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Geen externe harde schijf nodig om toegang tot de bestanden te hebben
 • Gemakkelijk met anderen samen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Delen en privacy in iCloud+

Voor het delen van bestanden en het waarborgen van privacy biedt iCloud+ verschillende functies. Hieronder staat een vergelijkingstabel met de verschillende functies, de voordelen, de nadelen, en de verschillen tussen de verschillende iCloud+ abonnementen:

FunctieVoordelenNadelenVerschillen
Private Relay– Biedt bij het surfen op het internet extra beveiliging
– Verbergt je IP-adres
– Beschermt je privacy
– Kan de internetsnelheid vertragen
– Werkt mogelijk niet in alle regio’s
Alleen in het iCloud+ abonnement beschikbaar 
Verberg mijn e-mail– Maakt het mogelijk om tijdelijke e-mailadressen te maken
– Beschermt je echte e-mailadres tegen spam
– Alleen voor iCloud-e-mailadressen beschikbaar 
– Kan verwarrend zijn om meerdere tijdelijke e-mailadressen te beheren
Alleen in het iCloud+ abonnement beschikbaar 
iCloud-opslag delen– Maakt het mogelijk om iCloud-opslag met familieleden te delen
– Handig voor het delen van foto’s, video’s en documenten
– Als je meer opslagruimte nodig hebt kan dat extra kosten met zich meebrengen 
– Alleen beschikbaar voor iCloud+ abonnementen met 200 GB of meer opslagruimte
Beschikbaar in geselecteerde iCloud+ abonnementen

Hieronder staan enkele voorbeelden van hoe je deze functies kunt gebruiken:

 • Met Private Relay kun je zonder dat jij je zorgen over je privacy hoeft te maken veilig op het internet surfen. Het verbergt je IP-adres en beschermt je tegen online tracking.
 • Met Verberg mijn e-mail kun je tijdelijke e-mailadressen maken die je tijdens het registreren voor online diensten kunt gebruiken. Op deze manier kun jij je echte e-mailadres tegen spam beschermen.
 • Met iCloud-opslag delen kun je foto’s, video’s en documenten met je familieleden delen. Dit is handig als je bijvoorbeeld vakantiefoto’s wilt delen of samen aan een project wilt werken.

Om deze functies te gebruiken moet je de volgende stappen volgen:

 1. Ga op je apparaat naar de Instellingen-app.
 2. Druk op je naam en ga naar “iCloud”.
 3. Schakel de gewenste functies, zoals Private Relay, Verberg mijn e-mail of iCloud-opslag delen in.
 4. Om de functies in te stellen en te configureren moet je de instructies op het scherm volgen.

Met iCloud+ kun je terwijl jij je privacy beschermt van handige deelfuncties profiteren. Of je nu veilig op het internet wilt surfen, je e-mailadres tegen spam wilt beschermen of bestanden met familieleden wilt delen, iCloud+ heeft de juiste functies voor jou.

Bestanden veilig in de cloud

iCloud is een handige en veilige manier om al je bestanden in de cloud op te slaan. Of je nu foto’s, documenten of andere bestanden hebt, iCloud zorgt ervoor dat alles veilig wordt bewaard en vanaf al je apparaten gemakkelijk toegankelijk is.

Met iCloud kun je bestanden onbeperkt bewaren en aanpassen. Dit betekent dat je nooit meer vanwege beperkte opslagruimte hoeft te kiezen welke bestanden je wilt behouden. Zonder zorgen over ruimtegebrek kan alles in iCloud worden opgeslagen.

Met iCloud kun jij je bestanden afschermen en er toch op al je apparaten toegang toe hebben. Zo blijven je persoonlijke documenten en foto’s veilig, maar kun je er wanneer dat nodig is gemakkelijk bij. Daarnaast kun je bestanden met vrienden en familie delen, bijvoorbeeld door gedeelde albums te maken waarin iedereen foto’s kan uploaden en bekijken. Op deze manier kun je zelfs als jullie fysiek niet bij elkaar zijn herinneringen delen.

Foto’s en documenten opslaan

Met de iCloud-fotobibliotheek worden er automatisch back-ups van al jouw foto’s en video’s naar de cloud gemaakt. Dit betekent dat zelfs als jij je apparaat verliest of beschadigt, al jouw belangrijke herinneringen in iCloud veilig zijn opgeslagen. Je kunt ze op ieder gewenst moment bekijken en naar een ander apparaat downloaden.

Documenten in iCloud bewaren

Daarnaast biedt iCloud via iCloud Drive opslag en toegang tot documenten, presentaties en spreadsheets. Dit betekent dat je ongeacht het apparaat dat je gebruikt belangrijke werkbestanden altijd bij de hand hebt. Je kunt op één apparaat wijzigingen in documenten aanbrengen en deze automatisch met al je andere apparaten synchroniseren.

Een andere handige functie van iCloud is de mogelijkheid om gedeelde albums te maken en foto’s met anderen te delen. Dit is vooral handig als je foto’s van een speciale gebeurtenis, zoals een vakantie of een bruiloft wilt delen. Je kunt eenvoudigweg een album maken, mensen uitnodigen om eraan bij te dragen en iedereen kan de foto’s bekijken en downloaden.

Toegankelijkheid op apparaten

Om een inclusieve digitale omgeving te creëren zijn toegankelijkheidsfuncties van essentieel belang. Met iCloud, het cloudopslag- en synchronisatiesysteem van Apple, worden verschillende toegankelijkheidsfuncties geboden om gebruikers met verschillende behoeften te ondersteunen. Hieronder staat een overzicht van enkele van deze functies:

FunctieBeschrijvingVoordeel
VoiceOverEen ingebouwde schermlezer die tekst en elementen op het scherm voorleest.Maakt het voor mensen met een visuele beperking mogelijk om de inhoud van hun iCloud-bestanden te begrijpen en er door te navigeren.
SchakelbedieningHiermee kunnen gebruikers hun apparaat via aangepaste schakelaars, zoals een joystick of een externe schakelaar bedienen.Biedt de ondersteuning voor mensen met motorische beperkingen, waardoor ze hun iCloud-bestanden gemakkelijk kunnen openen en bewerken.
Grote tekstVergroot de tekst grootte in apps en systeemmenu’s.Maakt het voor mensen met verminderd zicht gemakkelijker om de inhoud van hun iCloud-bestanden te lezen.
Ondertiteling en ondertiteling voor doven en slechthorendenBiedt ondertiteling voor video’s en audiobestanden.Maakt het voor dove of slechthorende gebruikers mogelijk om de inhoud van multimedia-bestanden in iCloud te begrijpen.
KleurfiltersHiermee kunnen gebruikers kleuren aanpassen om het contrast te verhogen of specifieke kleuren beter zichtbaar te maken.Helpt gebruikers met kleurenblindheid of visuele beperkingen om de inhoud van hun iCloud-bestanden duidelijker te zien.

Met deze toegankelijkheidsfuncties streeft iCloud ernaar om aan al zijn gebruikers een inclusieve ervaring te bieden. Of je nu een visuele beperking hebt, moeite met fijne motoriek hebt of andere toegankelijkheidsbehoeften hebt, iCloud biedt opties en aanpassingen om aan deze behoeften te voldoen.

Om de toegankelijkheidsfuncties op iCloud in te schakelen moet je de volgende stappen volgen:

 1. Ga naar de instellingen van je apparaat.
 2. Druk bovenaan het instellingenmenu op je naam.
 3. Selecteer “iCloud” in de lijst met opties.
 4. Druk op “Toegankelijkheid”.
 5. Hier vind je verschillende toegankelijkheidsfuncties die je in kunt schakelen of aan kunt passen.

Door deze stappen te volgen, kun je de toegankelijkheidsfuncties van iCloud personaliseren en aan jouw specifieke behoeften aanpassen.

Meer dan opslag met iCloud+

iCloud+ biedt meer dan alleen opslag. Het heeft extra functies om je apparaten optimaal te benutten en je privacy te beschermen. Met iCloud+ kun je zonder opslagruimte te verliezen onbeperkt camera-opnames opslaan, wat handig is als je veel foto’s en video’s maakt.

De mogelijkheid om je bestanden op verschillende apparaten te bewerken is een andere handige functie van iCloud+. Dit betekent dat je bijvoorbeeld op je iPhone een document kunt maken en het vervolgens op je iPad of MacBook kunt bewerken. Via iCloud wordt alles automatisch gesynchroniseerd, zodat je waar je ook bent altijd toegang tot de meest recente versie van je bestanden hebt.

Daarnaast kun je wanneer je bent ingelogd met iCloud+ je apparaat afschermen. Dit betekent dat als iemand anders toegang tot jouw apparaat probeert te krijgen terwijl jij bent ingelogd, ze geen toegang tot jouw gegevens hebben . Dit helpt om jouw privacy en persoonlijke informatie te beschermen.

Essentiële functies voor het dagelijkse gebruik: iCloud

Wanneer jij je Apple-apparaten dagelijks gebruikt is iCloud van essentieel belang. Met iCloud kun je al je gegevens en bestanden veilig opslaan en tussen al je apparaten synchroniseren. Of je nu een iPhone, iPad of Mac gebruikt, iCloud zorgt ervoor dat al je informatie altijd up-to-date en toegankelijk is.

Hieronder staan enkele essentiële functies van iCloud die je dagelijks kunt gebruiken:

 1. Opslagruimte: iCloud biedt voor al je foto’s, video’s, documenten en andere bestanden gratis 5 GB opslagruimte. Als je meer ruimte nodig hebt, kun je naar een betaald abonnement met meer opslagruimte upgraden.
 2. Foto’s: Met iCloud-foto’s worden al je foto’s automatisch naar iCloud geüpload en tussen al je apparaten gesynchroniseerd. Dit betekent dat je op je iPhone een foto kunt maken en deze direct op je iPad of Mac kunt bekijken. Daarnaast kun je foto’s via gedeelde albums met vrienden en familie delen.
 3. Documenten: Met iCloud Drive kun je al je documenten veilig opslaan en synchroniseren. Dit betekent dat je op je iMac een document kunt maken en het later op je iPhone of iPad kunt openen en bewerken. Door anderen uit te nodigen om samen aan een gedeeld document te werken kun je met anderen aan het gedeelde bestand samenwerken. 
 4. Notities: Met iCloud kun je al je notities tussen al je apparaten synchroniseren. Dit betekent dat je op je iPhone een notitie kunt maken en deze later op je Mac kunt bekijken en bewerken. Je kunt notities met anderen delen om samen aan ideeën en projecten te werken.
 5. Herinneringen: Met iCloud kun je al je herinneringen tussen al je apparaten synchroniseren. Dit betekent dat je op je Mac een herinnering toe kunt voegen en deze later op je iPhone kunt bekijken. Daarnaast kun je herinneringen met anderen delen om taken en afspraken te plannen.
 6. Back-up: Met iCloud kun je automatisch een back-up van al je gegevens, waaronder instellingen, app-gegevens, berichten en meer maken. Dit zorgt ervoor dat je gegevens zelfs als je apparaat verloren, gestolen of beschadigd raakt veilig zijn.

Kortom, wanneer jij je Apple apparaten dagelijks gebruikt, is iCloud een onmisbare functie. Het biedt een veilige en handige manier om al je gegevens en bestanden te beheren en tussen al je apparaten te synchroniseren. Of je nu foto’s wilt delen, documenten wilt bewerken of herinneringen wilt plannen, iCloud maakt het allemaal mogelijk.

Privacy en bescherming

Privacy en bescherming zijn belangrijke aspecten van iCloud+. Met behulp van versleuteling worden jouw gegevens tijdens de overdracht en bij het bewaren in iCloud beveiligd. Dit betekent dat alleen jij toegang tot jouw gegevens hebt en dat ze veilig zijn tegen hackers en andere kwaadwillenden.

Daarnaast biedt iCloud+ verschillende manieren om jouw gegevens te vergrendelen. Voor het vergrendelen van je apparaat kun je een toegangscode, Touch ID of Face ID gebruiken om jouw apparaat te ontgrendelen. Dit voegt een extra beveiliging laag toe, zodat alleen jij toegang tot jouw persoonlijke informatie hebt.

Tot slot beschermt iCloud+ jouw privacy met functies zoals privévermeldingen in Agenda en vertrouwde apparaten. Met privévermeldingen kun je specifieke afspraken privé houden, zodat alleen jij ze kunt zien.

Starten met iCloud+

iCloud+ is een uitgebreide versie van iCloud die extra functies en mogelijkheden biedt. Met iCloud+ kun je van een aantal handige tools en services, zoals privé-e-maildomeinen, verbeterde beveiliging en betere privacybescherming profiteren. Als je iCloud+ wilt gaan gebruiken moet je de onderstaande eenvoudige stappen volgen:

Vanuit iCloud aan documenten werken
 1. Zorg ervoor dat je een compatibel Apple-apparaat, zoals een iPhone, iPad of Mac hebt. iCloud+ is op de meeste recente apparaten met de nieuwste versie van iOS, iPadOS of macOS beschikbaar.
 2. Ga naar de instellingen van je apparaat en druk bovenaan het scherm op je naam. Hiermee wordt het Apple ID-menu geopend.
 3. Druk op ‘iCloud’ en vervolgens op ‘Abonnementen’.
 4. Hier zie je een lijst met beschikbare abonnementen, waaronder iCloud+. Druk op ‘iCloud+’ om meer informatie te zien.
 5. Nu zie je een overzicht van de functies en de prijzen van iCloud+. Druk op ‘Abonneer’ om iCloud+ te gebruiken.
 6. Volg de instructies op het scherm om je betaling te voltooien en je abonnement te bevestigen.

Nu je op iCloud+ bent geabonneerd kun je van de extra functies en mogelijkheden profiteren. Hieronder staan enkele voorbeelden van wat je met iCloud+ kunt doen:

 • Een privé-e-maildomein gebruiken. Met iCloud+ kun je een aangepast e-mailadres dat op je eigen domeinnaam eindigt maken. Hierdoor krijg je een professionele uitstraling en meer controle over je e-mail.
 • Verbeterde beveiliging en privacybescherming. iCloud+ biedt extra beveiligingsfuncties, zoals de mogelijkheid om je IP-adres tijdens het surfen op het internet te verbergen en ongewenste tracking te blokkeren.
 • Geavanceerde foto- en videofuncties. Met iCloud+ kun je van geavanceerde foto- en videobewerkingstools genieten. Met deze functies kun je ongewenste objecten uit foto’s verwijderen en de kwaliteit van video’s verbeteren.
 • Grotere opslagruimte. iCloud+ biedt in vergelijking met de standaard iCloud-abonnementen meer opslagruimte, zodat je al je bestanden, foto’s en video’s veilig kunt bewaren.

Met iCloud+ kun je het meeste uit je Apple-apparaat halen en van extra functies en mogelijkheden genieten. Als je iCloud+  wilt gaan gebruiken moet je de bovenstaande stappen volgen en vervolgens kun je alle voordelen die het te bieden heeft ontdekken.

iCloud+ voor het hele gezin

Als je een gezin hebt biedt iCloud+ een perfecte oplossing om je gegevens veilig en gedeeld te houden. Met iCloud+ voor het hele gezin kun je niet alleen een onbeperkt aantal foto’s, video’s en bestanden opslaan, maar ook de toegang tot je iCloud-gegevens op ieder apparaat voor verschillende gebruikers aanpassen.

Gegevens delen

Met iCloud+ kun je bestanden gemakkelijk via iCloud Drive delen. Of je nu aan een project samenwerkt of gewoon iets wilt delen, met deze functie kun je informatie eenvoudig uitwisselen. Met iWork-apps zoals Pages, Numbers en Keynote kun je zelfs in real-time aan gedeelde documenten samenwerken. Dit betekent dat jij en jouw gezinsleden zonder gedoe met versies of conflicten tegelijkertijd in dezelfde documenten wijzigingen aan kunnen brengen.

Daarnaast kun je foto’s en video’s via gedeelde albums of AirDrop met anderen delen. Of het nu om vakantiefoto’s of familievideo’s gaat, je kunt ze snel en gemakkelijk met vrienden en familieleden delen. Met gedeelde albums kunnen meerdere mensen aan één album bijdragen, waardoor het nog leuker wordt om herinneringen te delen.

Verschillende apparaten verbinden

De mogelijkheid om gegevens naadloos tussen verschillende Apple-apparaten te synchroniseren is een van de grootste voordelen van iCloud+. Of je nu een iPhone, iPad of MacBook gebruikt, je hebt altijd toegang tot dezelfde gegevens. Stel je voor dat je terwijl je onderweg bent op je iPhone aan een document begint en het vervolgens zodra je thuiskomt op je MacBook kunt openen en bewerken. Met iCloud+ is dit geen probleem.

Dit is vooral handig als jij en jouw gezinsleden meerdere Apple-apparaten bezitten. Je kunt bijvoorbeeld een foto met jouw iPhone maken en deze direct op de iPad van jouw partner bekijken. Of misschien werk je op jouw MacBook aan een presentatie en wil je deze later op de iPad van je kinderen bewerken. Met iCloud+ kun je zonder dataverlies of gedoe met het overzetten van bestanden naadloos tussen apparaten schakelen.

Of het nu om het delen van bestanden of het synchroniseren van gegevens tussen apparaten gaat, iCloud+ biedt talloze mogelijkheden om jouw digitale leven gemakkelijker te maken. Door de functies die iCloud+ voor het hele gezin biedt gebruiken, kun jij en jouw gezin optimaal van de voordelen van cloudopslag profiteren.

Conclusie: iCloud

Je hebt nu een goed begrip van iCloud en hoe je het kunt gebruiken om je bestanden en gegevens veilig op te slaan en te delen. Door je bij iCloud aan te melden kun je vanaf verschillende apparaten eenvoudig toegang tot al je bestanden krijgen. Daarnaast kun je de instellingen aanpassen om je privacy te waarborgen en ervoor te zorgen dat je voor al je behoeften de juiste opslagruimte hebt.

Met behulp van iCloud tussen verschillende apparaten schakelen

Met iCloud+ krijg je nog meer functies, zoals VPN-beveiliging en verbeterde privacybescherming. Je kunt abonnementen met je gezin delen, waardoor iedereen toegang tot dezelfde voordelen heeft.

Kortom, iCloud is een krachtige tool die je helpt om georganiseerd te blijven en al je belangrijke bestanden veilig te bewaren. Aarzel niet om verder te verkennen en ontdek alle mogelijkheden die iCloud te bieden heeft. Meld je vandaag nog aan en geniet van de voordelen die deze handige cloudservice te bieden heeft.

Veel gestelde vragen

Hoe meld ik me bij iCloud aan?

Om je bij iCloud aan te melden moet je naar de instellingen van je apparaat gaan en op je naam drukken. Vervolgens selecteer je “iCloud” en voer je je Apple ID en wachtwoord in. Volg daarna de instructies om de aanmelding te voltooien.

Hoe kan ik mijn iCloud-instellingen aanpassen?

Je kunt je iCloud-instellingen wijzigen door naar de instellingen van je apparaat te gaan en op je naam te tikken. Daar selecteer je “iCloud” en kun je verschillende opties aanpassen. Enkele opties die je aan kunt passen zijn onder andere het beheren van de opslag,  iCloud Drive inschakelen of je gegevens met apps synchroniseren.

Wat is iCloud.com?

iCloud.com is een website waarop je via een webbrowser de toegang tot je iCloud-gegevens hebt. Je kunt er e-mails lezen, foto’s bekijken, documenten bewerken en meer. Zelfs als je geen Apple-apparaat bij de hand hebt biedt het handige toegang tot je gegevens.

Wat zijn iCloud abonnementen en opslag?

iCloud-abonnementen bieden extra opslagruimte voor als je meer ruimte dan de gratis 5 GB die standaard wordt geleverd nodig hebt. Door een abonnement af te sluiten, kun je meer foto’s, video’s, bestanden en andere gegevens in iCloud bewaren.

Hoe kan ik bestanden veilig in de cloud bewaren?

Om bestanden veilig in de cloud op te slaan, kun je functies zoals versleuteling en tweestapsverificatie gebruiken. Zorg ervoor dat je sterke wachtwoorden gebruikt, je apparaten met de nieuwste beveiligingsupdates bijwerkt en verdachte activiteiten in de gaten houdt om je gegevens te beschermen.

Wil jij jouw belangrijke bestanden veilig in iCloud bewaren?

Bestanden in de cloud bewaren

Door bestanden in iCloud te bewaren kun jij jouw bestanden vanaf iedere computer die met het internet verbonden is bewaren en beheren

 • Dat is overal toegang tot jouw bestanden
 • Bestanden zijn tegen bedreigingen beschermd
 • De bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Geen externe harde schijf nodig om toegang tot de bestanden te hebben
 • Gemakkelijk met anderen samen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg