Reservekopie iPhone bekijken op pc: Zo vind en beheer je back-ups

Wil jij weten hoe je een reservekopie van je iPhone op je pc kunt bekijken? Het is eenvoudiger dan je denkt! In deze blogpost ontdek je stapsgewijze instructies om de toegang tot en het bekijken van de gegevens in je iPhone-back-up op een computer te krijgen.

Of het nu om foto’s, berichten of contacten gaat, we laten zien hoe jij je waardevolle informatie gemakkelijk kunt openen en kunt beheren. Stop met het worstelen met onbekende technische stappen – lees onze gids en ontdek hoe je een reservekopie van je iPhone kunt bekijken op de pc!

Waarom is een reservekopie voor je iPhone en je iPad belangrijk

De veiligheid van je gegevens

Om al je waardevolle gegevens in het geval dat jij je apparaat verliest, wordt gestolen of beschadigd raakt veilig te kunnen behouden is het belangrijk dat je regelmatig een reservekopie van je iPhone of iPad maakt. Stel je voor dat al je contacten, foto’s, berichten en andere informatie door een ongelukkige gebeurtenis met je apparaat plotseling verdwijnen. Door regelmatig een backup te maken kun je voorkomen dat je deze gegevens verliest.

Reservekopie iPhone bekijken op pc en persoonlijke gegevens beschermen

Door simpelweg met de rechtermuisknop op je iPhone of iPad te drukken en vervolgens voor “Maak een reservekopie” te kiezen kun je gemakkelijk een reservekopie maken. Dit eenvoudige proces neemt slechts enkele minuten in beslag, maar kan bij onvoorziene omstandigheden enorme problemen voorkomen. Het is als het hebben van een digitale kluis die je kostbare informatie tegen allerlei gevaren beschermt.

Wil jij je reservekopie van je iPhone gemakkelijk op de pc kunnen bekijken?

iPhone terug naar fabrieksinstellingen

Wanneer je een reservekopie van je iPhone hebt gemaakt, kun jij deze gemakkelijk op je pc bekijken.

 • Dat is: kunnen zien wat er in een reservekopie is opgeslagen
 • Vanaf ieder apparaat de toegang tot je gegevens
 • De reservekopie kunnen bekijken voordat jij je iPhone gaat herstellen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

De reservekopie van je iPhone bekijken op de pc

Je kunt iTunes gebruiken om de toegang tot de inhoud van de reservekopie die je hebt gemaakt te krijgen. Nadat jij je iPhone of je iPad op de computer hebt aangesloten moet je in iTunes naar de “Apparaten” gaan en daar de naam van het specifieke apparaat waarvan jij de backup wilt bekijken selecteren. Op deze manier kun jij alle informatie uit je laatste backup met slechts een paar drukken ophalen.

Zodra jij de gewenste backup hebt geselecteerd, zal er een venster met gedetailleerde informatie over deze specifieke kopie verschijnen. Hier zie jij niet alleen wanneer deze exact is gemaakt, maar ook waar deze is opgeslagen. Deze transparantie geeft je de volledige controle over je data en stelt je gerust dat alles veilig bewaard blijft.

Met behulp van iTunes een reservekopie van je iPhone op de pc maken

Stappen om een reservekopie van je iPhone op de pc te bekijken

Om je reservekopie van je iPhone te bekijken op je pc, kun je de volgende eenvoudige stappen volgen. Sluit allereerst je iPhone op de computer aan en open iTunes voor een backup. Kies je apparaat in iTunes en ga naar het tabblad ‘Overzicht’. Om de backup te maken moet je naar de optie ‘Maak reservekopie’ zoeken en hier vervolgens op drukken.

Nadat de back-up is voltooid, kan je deze bekijken door op je pc naar het juiste bestandspad te navigeren. Hier kun je de map waarin iTunes back-ups normaal gesproken bewaart vinden. Daarbinnen zou je een map met daarin al je gegevens en instellingen die via de reservekopie zijn veiliggesteld moeten zien.

Voordelen van een reservekopie van je iPhone met iTunes

Wanneer je iTunes gebruikt om een reservekopie te maken biedt dat verschillende voordelen. Het is gratis en voor alle Apple gebruikers gemakkelijk toegankelijk. Met enkele drukken kan jij al je belangrijke informatie, inclusief foto’s, contacten, berichten en meer veiligstellen.

 • Gratis beschikbaar
 • Eenvoudig in gebruik
 • Bewaart al je gegevens veilig
 • Bij dataverlies kun je gegevens herstellen 

Wanneer het op het beheren van gegevens van je iPhone of iPad aankomt, is het essentieel om regelmatig back-ups via betrouwbare methoden zoals iTunes op een pc te maken. Door dit regelmatig te doen blijven al je waardevolle informatie zelfs bij onvoorziene omstandigheden behouden.

Reservekopieën op je iPhone of je iPad bekijken en beheren

De instellingen op je apparaat openen

Om reservekopieën van je iPhone of iPad te bekijken en te beheren moet je de ‘Instellingen’ op je apparaat openen. Hier kun je je alle opties om je apparaat gegevens te beheren vinden.

Druk vervolgens bovenaan de instellingenpagina op je naam. Door hierop te drukken, kom je in het menu waar je verschillende opties voor je Apple ID kunt vinden. Nadat jij je naam hebt geselecteerd, moet je naar de optie voor iCloud zoeken en hierop drukken. Hier kun jij alle iCloud-instellingen, inclusief informatie over reservekopieën en iCloud-opslag beheer vinden.

Reservekopieën beheren

Binnen de ‘iCloud’-instellingen van je iPhone kun je eenvoudig de toegang tot een schat aan informatie over je opslaggebruik en reservekopieën krijgen. Nadat je naar beneden hebt gescrold, kom je bij de optie ‘Beheer opslag’. Hier kun je gedetailleerde gegevens over hoeveel ruimte iedere app binnen je iCloud-opslag in beslag neemt vinden. Dit is handig om te weten welke apps de meeste ruimte innemen en mogelijk kunnen worden geoptimaliseerd.

Naast het opslaggebruik van apps, toont dit venster ook de beschikbare ruimte in je iCloud-account. Het is van essentieel belang dat je regelmatig controleert of je nog voldoende beschikbare ruimte hebt om nieuwe reservekopieën te kunnen maken en om belangrijke bestanden op te kunnen slaan. Door bewust te zijn van je opslagcapaciteit, kun je voorkomen dat je tegen onverwachte limieten aanloopt.

Reservekopie iPhone bekijken op pc en backup beheren

Het is belangrijk dat je regelmatig controleert wanneer je laatste reservekopie is gemaakt, zodat je zeker weet dat al je recente wijzigingen veilig zijn opgeslagen. Door regelmatig reservekopieën te maken blijven je gegevens altijd beschermd en kunnen je gegevens snel worden hersteld als er iets met je apparaat misgaat. Het beheren van je iCloud-opslag en het volgen van eenvoudige stappen kunnen niet alleen kostbare ruimte vrijmaken, maar kunnen er ook voor zorgen dat alles soepel blijft werken.

Reservekopieën in iCloud vinden en beheren

Reservekopieën in iCloud bekijken

Om reservekopieën van je iPhone te bekijken op je pc, moet je de reservekopieën eerst in iCloud vinden en beheren. Open hiervoor als eerste de ‘Instellingen’ op je iPhone, selecteer je apparaat, druk op ‘iCloud’ en ga vervolgens naar ‘Beheer opslag’ en kies hier voor ‘Reservekopieën’. Hier zie je een lijst met alle beschikbare reservekopieën.

Vervolgens kun je de specifieke iCloud backup die je wilt bekijken aantikken door op de naam van het apparaat te klikken. In het venster dat verschijnt, vind je informatie, inclusief de datum waarop deze is gemaakt en welke gegevens er zijn opgeslagen over deze specifieke backup.

Waarom zijn reservekopieën belangrijk?

Om al je belangrijke gegevens veilig te bewaren is het belangrijk dat je regelmatig een reservekopie van je iPhone maakt. Als er iets met je iPhone misgaat of als je deze kwijt raakt, kun jij al je gegevens gemakkelijk vanuit een recente backup herstellen.

 • Voorkomt dat je gegevens kwijt raakt
 • Maakt het gemakkelijk om de gegevens na een incident te herstellen
 • Biedt gemoedsrust voor het geval er iets met je apparaat gebeurt

Waarom het handig is om op je computer de toegang tot reservekopieën van je iPhone te hebben

De mogelijkheid om reservekopieën rechtstreeks via jouw pc te bekijken biedt extra gemak en flexibiliteit. Je kunt zonder dat je afhankelijk hoeft te zijn van de toegang via een mobiel apparaat snel controleren welke gegevens in iedere backup zijn opgeslagen.

 • Handig voor grotere schermen
 • Eenvoudiger om verschillende backups met elkaar te vergelijken
 • Flexibiliteit bij het beheren en organiseren van meerdere backups

Reservekopieën op een Mac of pc zoeken

Een reservekopie naar de computer kopiëren

Om reservekopie van je iPhone te bekijken op de pc, moet je de backup van je iPhone eerst naar je computer kopiëren. Dit kan worden gedaan door de iTunes-applicatie te openen en met het apparaat waarvan je de reservekopie over wilt zetten te verbinden.

Vervolgens moet je naar het tabblad “Overzicht” navigeren en op “Maak nu reservekopie” drukken. Hiermee wordt er een kopie van alle gegevens op je iPhone gemaakt en op je computer bewaard. Het is belangrijk dat je wacht totdat dit proces is voltooid voordat je de reservekopie gaat bekijken.

Om de toegang tot deze bestanden te krijgen, moet je in de map waar iTunes reserve kopieën maakt, meestal is dit een map met de naam “Backup” zoeken. Binnenin deze map vind je submappen die met verschillende apparaten die met dezelfde computer zijn gesynchroniseerd corresponderen. Zoek hier naar de specifieke map van het apparaat waarvan jij de reservekopie wilt bekijken.

Raadpleeg informatie over backups

Wanneer je de reservekopie van je iPhone kunt bekijken op je pc, kun je in iTunes meer details over iedere specifieke backup vinden. Open iTunes en ga naar ‘Voorkeuren’. Druk vervolgens op ‘Apparaten’ om een lijst van alle beschikbare backups die via iTunes zijn gemaakt te bekijken.

Reservekopie iPhone bekijken op pc en backup maken en terugzetten

Selecteer de backup die jij wilt bekijken en druk vervolgens met de rechtermuisknop (of control-klik) om extra opties zoals ‘Toon in Finder’ of ‘Archiveer’ te krijgen. Met deze opties kun je back-ups gemakkelijk terugvinden of voor latere referentiedoeleinden veilig wegbergen.

 • Voordelen:
  • Gemakkelijke toegang tot al je iPhone-backups.
  • Je kunt eerdere versies van gegevens terughalen.
 • Nadelen:
  • Vereist dat je regelmatig handmatig een back-up maakt.
  • Beperkte functionaliteit voor gebruikers zonder technische kennis.

Locatie van iTunes-back-up wijzigen onder Windows

De standaard locatie aanpassen

Wist jij dat iTunes back-ups standaard in een map op de C-schijf van je computer opslaat? Dit is handig, maar het kan problematisch worden als je ruimte tekort komt of als je de back-ups liever op een andere locatie wilt bewaren. Gelukkig kun je de back-uplocatie eenvoudig naar een specifieke map of zelfs naar een externe schijf aanpassen. Door deze aanpassing te maken, behoud je niet alleen het overzicht over je back-ups, maar blijven ze ook veilig en gemakkelijk toegankelijk.

 De back-uplocatie verplaatsen biedt diverse voordelen. In de eerste plaats voorkom je dat cruciale reservekopieën verloren gaan. Stel je voor dat er een probleem met je computer is en al je gegevens verdwijnen – met een goed georganiseerde back-uplocatie hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Bovendien vereenvoudigt het verplaatsen van de back-uplocatie ook de toegang tot je iPhone back-ups aanzienlijk. Of het nu om het herstellen van gegevens na een incident of simpelweg om het bekijken van oude bestanden gaat, een duidelijk gedefinieerde back-uplocatie maakt dit proces veel efficiënter.

Om al je gegevens veilig te houden, is het belangrijk dat je regelmatig controleert of de back-up op een betrouwbare locatie is opgeslagen. Zo bescherm je niet alleen je waardevolle informatie, maar kun je het beheren van de reservekopie ook vereenvoudigen.

Aanpassingen in de iTunes-instellingen maken

 1. Open iTunes en ga naar ‘Bewerken’ > ‘Voorkeuren’.
 2. Druk op het tabblad ‘Apparaten’ en zoek naar de ‘Back-upbeheer’ optie.
 3. Hier kan je alle beschikbare reservekopieën zien.
 4. Om de locatie te wijzigen moet je de Shift, terwijl je naast ‘Back-upmap’ op ‘Wijzig…’ drukt ingedrukt houden.
 5. Navigeer naar de gewenste map of schijf waar je toekomstige back-ups wilt bewaren.
 6. Bevestig door op ‘Map kiezen’ te klikken.

Door deze simpele stappen te volgen, kan je reservekopieën van je iPhone bekijken en vanaf iedere gewenste locatie op je pc met Windows beheren.

Wil jij je reservekopie van je iPhone gemakkelijk op de pc kunnen bekijken?

iPhone terug naar fabrieksinstellingen

Wanneer je een reservekopie van je iPhone hebt gemaakt, kun jij deze gemakkelijk op je pc bekijken.

 • Dat is: kunnen zien wat er in een reservekopie is opgeslagen
 • Vanaf ieder apparaat de toegang tot je gegevens
 • De reservekopie kunnen bekijken voordat jij je iPhone gaat herstellen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Specifieke reservekopie zoeken en herstellen

Reservekopieën lokaliseren

Om een specifieke reservekopie van je iPhone op je pc te vinden, moet je eerst de juiste locatie identificeren. Zoek naar de map waar iTunes-back-ups worden opgeslagen. Dit kan meestal in de map ‘MobileSync’, die zich in de hoofdmap van je gebruikersaccount bevindt zijn.

Het is van essentieel belang dat je de specifieke reservekopie die met het apparaat dat je wilt herstellen overeenkomt selecteert. Wanneer je verschillende back-ups hebt, is het belangrijk dat je degene kiest die relevant is voor het gewenste apparaat.

Herstelproces uitvoeren

Wanneer je de juiste reservekopie map hebt gevonden, moet je er met de rechtermuisknop op drukken. In het contextmenu dat verschijnt, moet je naar de herstel functie zoeken en hierop drukken. Nadat je op de herstelknop hebt gedrukt wordt het herstelproces gestart en wordt deze specifieke back-up naar je iPhone teruggezet.

Naast het herstellen van een specifieke backup kun je ook meer informatie over iedere gemaakte back-up bekijken. Raadpleeg eenvoudigweg het venster waarin al je beschikbare backups worden weergegeven en selecteer degene die je voor het herstelproces nodig hebt.

Apparaat selecteren en uitsluiten

Wanneer je een iPhone-reservekopie via iTunes gaat herstellen is het van cruciaal belang dat je de gegevens alleen naar het beoogde apparaat terugzet. Druk daarom in iTunes op de naam van je apparaat voordat je hem gaat herstellen. Dit helpt bij situaties waarin meerdere apparaten dezelfde naam voor hun back-ups hebben.

Reservekopie iPhone bekijken op pc en gegevens naar nieuwe iPhone overzetten
 • Voordelen:
  • Eenvoudige manier om een specifieke backup te vinden.
  • Duidelijke instructies voor iedere stap tijdens dit proces.
 • Nadelen:
  • Vereist basiskennis van bestandslocaties op pc.

Reservekopieën op je Mac of je pc verwijderen of kopiëren

Kopiëren van reservekopieën

Wanneer je een reservekopie van je iPhone naar zowel een Mac als een pc over wilt zetten, zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt volgen om dit proces soepel te laten verlopen. Door in het venster ‘Apparaten’ met de rechtermuisknop op het apparaat te drukken en vervolgens ‘Kopieer’ te selecteren, wordt de reservekopie op je computer naar de gewenste locatie overgebracht. Dit betekent dat al je belangrijke gegevens veilig worden opgeslagen en in het geval van verlies of schade aan je iPhone gemakkelijk kunnen worden hersteld.

Door regelmatig reservekopieën te maken, zorg je ervoor dat je altijd een recente back-up beschikbaar hebt. Op deze manier hoef jij je geen zorgen te maken dat je belangrijke gegevens verliest en kun je snel weer met je iPhone aan de slag. Het proces is niet alleen snel en efficiënt, maar geeft ook gemoedsrust doordat je weet dat je gegevens veilig zijn opgeslagen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het belangrijk is om regelmatig handmatige back-ups te maken, zodat je gegevens altijd up-to-date blijven. Door dit als onderdeel van je routine op te nemen, minimaliseer je het risico dat je gegevens verliest en dat je in geval van nood altijd op je reservekopieën kunt vertrouwen. Door deze eenvoudige stappen consequent te volgen en regelmatig back-ups te creëren, bereid je jezelf optimaal op onvoorziene situaties voor.

Verwijderen van reservekopieën

Als je ruimte op je computer vrij wilt maken door oude reservekopieën te verwijderen, kun je dit doen door simpelweg in het scherm ‘Apparaten’ op het Apple apparaat te drukken en vervolgens ‘Verwijder’ te selecteren. Op deze manier kun je onnodige back-ups opruimen en ruimte voor nieuwe kopieën vrijmaken.

Door oude reservekopieën te verwijderen kun je de beschikbare opslagruimte op zowel je Mac als pc optimaliseren. Door overbodige back-ups regelmatig te wissen kun je voorkomen dat je systeem traag wordt door een opeenhoping van onnodige bestanden.

 1. Voorkomt systeemvertraging door overtollige bestanden
 2. Maakt ruimte voor nieuwe reservekopieën vrij

iPhone back-up herstellen zonder gegevens te wissen

Een iPhone back-up herstellen

Om verloren of beschadigde gegevens terug te krijgen is het herstellen van een iPhone back-up van cruciaal belang . Gelukkig is het proces vrij eenvoudig en kan het worden uitgevoerd zonder dat je gegevens hoeft te wissen. Wanneer je een back-up wilt herstellen, moet je eerst naar het venster “Reservekopieën” gaan en op “Apparaten” drukken. Hier zie je een lijst met beschikbare back-ups. Om een specifieke back-up te herstellen moet je met de rechtermuisknop op de gewenste back-up drukken en “Kopieer” selecteren.

Zodra je dit hebt gedaan, is het tijd om je iPhone met behulp van een USB-kabel op de computer aan te sluiten. Om de herstelprocedure te kunnen starten moet jij je apparaat ontgrendelen en met iTunes verbinden. Vervolgens kun je de herstelprocedure starten door de instructies op het scherm te volgen. Afhankelijk van de grootte van de back-up en de snelheid van je internetverbinding kan het even duren voordat het herstelproces is voltooid.

Het mooie van deze methode is dat je iPhone, inclusief al je apps, foto’s, berichten en instellingen naar een eerdere staat wordt teruggezet. Dit biedt niet alleen gemoedsrust voor als jij je waardevolle informatie wilt behouden, maar zorgt er ook voor dat je zonder gegevensverlies te ervaren snel weer met je toestel aan de slag kunt . Vergeet niet om regelmatig back-ups te maken zodat je tijdens een ongeluk met je apparaat altijd een recente versie van je gegevens bij de hand hebt.

Voordelen en overwegingen

 • Behoud van gegevens: Door een iPhone back-up te herstellen zonder dat je gegevens hoeft te wissen, blijft al je belangrijke informatie intact.
 • Gemakkelijke toegang: Met de mogelijkheid om reservekopieën op pc’s weer te geven en te herstellen, heb je altijd de toegang tot je belangrijke gegevens.
 • Tijdbesparend: Deze methode bespaart tijd doordat je bestanden niet handmatig over hoeft te zetten of instellingen opnieuw in hoeft te stellen.

Wanneer je bij het beheren van je apparaten waarde aan efficiëntie en gemak hecht biedt het kunnen bekijken en het kunnen herstellen van een iPhone reservekopie op een pc veel voordelen. Door deze functionaliteit kun je indien nodig snel actie ondernemen.

iPhone back-uplocatie aanpassen en verwijderen

Back-up van iPhone naar pc kopiëren

Wanneer je een reservekopie van je iPhone wilt bekijken op je pc, is het belangrijk om te weten hoe je de back-upbestanden correct over kunt zetten. Verbind je iPhone allereerst met behulp van een USB-kabel met de computer en open iTunes. Ga in iTunes naar het pictogram van het apparaat en selecteer de ‘Samenvatting’ sectie. Hier vind je essentiële opties voor het maken of het herstellen van een reservekopie, wat extra beveiliging voor je belangrijke gegevens biedt.

Reservekopie iPhone bekijken op pc en naar MacBook overzetten

Vooral met het oog op mogelijke situaties van gegevensverlies is het maken van een reservekopie van je iPhone van onschatbare waarde. Door al je informatie op je computer op te slaan, blijven al je belangrijke gegevens, zelfs als je iPhone storingen geeft of als jij hem verliest veilig en toegankelijk.

Als je regelmatig een back-up maakt biedt dat niet alleen gemoedsrust en bescherming tegen gegevensverlies, maar, een reservekopie heeft ook andere voordelen. Het zorgt voor extra beveiliging van belangrijke gegevens, waardoor waardevolle herinneringen, contacten en informatie veilig blijven. Met de toegang tot eerdere bestandsversies via reservekopieën wordt het gemakkelijker om wijzigingen ongedaan te maken of oudere documentversies te herstellen.

De naam voor identificatie gemak wijzigen

Nadat je de back-up naar je pc hebt overgezet, kan het handig zijn om de naam ervan aan te passen. Dit maakt het eenvoudiger om specifieke back-ups indien nodig snel terug te vinden. Bijvoorbeeld, als je meerdere iPhones hebt of verschillende back-ups wilt bewaren.

Door iedere reservekopie een duidelijke en herkenbare naam, zoals ‘iPhone_XR_juni2021’ te geven, kun jij in één oogopslag zien welke back-up bij welk apparaat hoort en wanneer deze is gemaakt.

 • Voordelen:
  • Vereenvoudigt het beheer van meerdere reservekopieën.
  • Bespaart tijd bij het zoeken naar specifieke back-ups.

Reservekopieën beheren met Finder of Apple Devices-app

Kopieer reservekopieën

Om reservekopie van de iPhone te bekijken op de pc, kun je Apple Finder of de Apple Devices-app gebruiken. Met deze hulpmiddelen kun je gemakkelijk een back-up van je iPhone naar je computer overzetten. Door de stappen te volgen en de juiste backup te selecteren, kun jij al je belangrijke gegevens snel veiligstellen.

Het proces begint met het openen van Finder of de Apple Devices-app op je computer. Vervolgens moet jij je iPhone met behulp van een USB-kabel met de computer verbinden. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, zie je in het programma een lijst met beschikbare reservekopieën die van je apparaat zijn gemaakt.

Backups raadplegen en beheren

In het venster van Finder of de Apple Devices-app krijg je de toegang tot alle informatie die in iedere specifieke reservekopie is opgeslagen. Je kunt door verschillende backups bladeren en controleren welke gegevens erin zijn bewaard. Dit geeft je een overzicht van wat er precies is opgeslagen en maakt het gemakkelijker om specifieke bestanden indien nodig terug te vinden.

Daarnaast kun je backups selectief naar je apparaat overzetten. Door simpelweg een backup te kiezen en vervolgens op “Kopieer” of een vergelijkbare optie te drukken, worden deze gegevens met je iPhone gesynchroniseerd. Op deze manier kun jij zelf bepalen welke informatie essentieel is om direct op je mobiele toestel beschikbaar te hebben.

Afsluitende gedachten

Je hebt nu alle ins en outs over het beheren van reservekopieën voor je iPhone en iPad geleerd. Het is belangrijk dat je, of het nu met iTunes, iCloud, of een andere methode is, regelmatig back-ups maakt en controleert. Vergeet niet dat je waardevolle herinneringen en belangrijke gegevens veilig moeten worden bewaard.

Reservekopie iPhone bekijken op pc

Het is van groot belang dat je de opgedane kennis toepast en regelmatig back-ups maakt en controleert. Op deze manier kun jij, in de wetenschap dat je gegevens veilig zijn met een gerust hart van je apparaten genieten. Blijf alert op eventuele wijzigingen in back-upmethoden en implementeer ze om altijd goed voorbereid te zijn.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik met iTunes op mijn pc een reservekopie van mijn iPhone maken?

Om met iTunes op je pc een reservekopie van je iPhone te maken, moet je de iPhone eest met behulp van een USB-kabel op de computer aansluiten. Open iTunes vervolgens en selecteer je apparaat. Druk onder het gedeelte Reservekopieën op “Maak reservekopie”.

Kan ik de locatie van mijn iTunes back-up onder Windows wijzigen?

Ja, dat kan. Je kunt de locatie van je iTunes back-up eenvoudig wijzigen door naar de map waarin de back-ups worden bewaard te gaan. Kopieer en plak de huidige back-up map naar de nieuwe gewenste locatie.

Hoe kan ik een specifieke reservekopie voor mijn iPhone zoeken en herstellen?

Open de Instellingen op je iPhone en druk op ‘Algemeen’ > ‘Stel opnieuw in’ > ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Kies daarna, afhankelijk van waar je kopie is opgeslagen voor ‘Zet iCloud-reservekopie terug’ of ‘Zet iTunes-reservekopie terug’.

Kun je een iPhone back-up herstellen zonder gegevens te wissen?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om alleen bepaalde gegevens of apps uit een reservekopie te herstellen zonder dat je alle gegevens op je iPhone hoeft te wissen. Selecteer tijdens het herstelproces welke items je wilt terughalen.

Op welke manier kan ik reservekopieën beheren met Finder of Apple Devices-app?

Als je macOS Catalina of hoger gebruikt, kun jij je iOS-apparaten via Finder in plaats van iTunes beheren. Sluit je apparaat gewoon aan, open Finder en druk in het zijpaneel onder Locaties op je toestel om de toegang tot functies zoals reservekopie management te krijgen.

Wil jij je reservekopie van je iPhone gemakkelijk op de pc kunnen bekijken?

iPhone terug naar fabrieksinstellingen

Wanneer je een reservekopie van je iPhone hebt gemaakt, kun jij deze gemakkelijk op je pc bekijken.

 • Dat is: kunnen zien wat er in een reservekopie is opgeslagen
 • Vanaf ieder apparaat de toegang tot je gegevens
 • De reservekopie kunnen bekijken voordat jij je iPhone gaat herstellen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg